Acil Tıp Kliniği

 

Acil Tıp Kliniğimiz haftada 7 gün ve günde 24 saat hizmet vermektedir. Ayaktan gelen hasta ile ambulans girişleri farklı noktalardan yapılmaktadır.

Kırmızı, sarı ve yeşil alanlarda bu hizmet gerçekleştirilmektedir. Acil servisin ayaktan hasta girişinin olduğu triyaj ve yeşil alanın bulunduğu noktalarda triyaj asistan doktorlar tarafından yapılmaktadır. Yeşil alanda triyaj odalarının yanı sıra ilk muayene odaları, basit cerrahi müdahale odası, mahkum odası, kardiyopulmoner resüsitasyon (KPR) odası ve gözlem üniteleri yer almaktadır.

Sarı alanda her arenada 12 sedye bulunmakta, yoğunluğa göre sayı artmaktadır. Sedyelerin başında monitörler bulunmaktadır. Bütün alanlarda EKG, defibrilatör, oksijen sistemleri ve acil müdahaleler için gerekli her tür ilaç ve ekipman bulunmaktadır. Ambulans girişinin olduğu noktalarda öncelikle 112 personeli ve KPR destek personeli bulunmaktadır. Üç adet KPR odası hemen girişe yakın olarak konumlandırılmıştır. KPR odalarının hemen devamında konumlandırılmış olan kırmızı alanlarda solunum destek cihazları, defibrilatör ve her tür resüsitatif işlemin yapılabileceği malzeme ve ekipman bulunmaktadır.

Halen 9 öğretim üyesi, 22 acil tıp uzmanı ve yaklaşık 50 araştırma görevlisi doktorla hizmet verilmektedir. Acil servis içinde kesintisiz hizmet veren bir acil radyoloji ünitesi bulunmakta olup, içerisinde röntgen, tomografi, MR ve ultrason cihazları yer almaktadır. Acil servis içinde ayrıca acil biyokimya laboratuvarı bulunmaktadır. Şu anda yaklaşık günlük 1000 hasta başvurusu olan acil servisimizde bu sayının ilerleyen zaman dilimlerinde katlanarak artacağı öngörülmektedir. Yaklaşık 40.000 m 2' lik kapalı alanıyla Türkiye'nin ve Dünyanın en büyük acil servisinde hizmet vermenin bilinci içinde çalışmalar yürütülmektedir.

Tüm bunların yanı sıra acil tıp kliniğimiz geleceğin yetkin acil tıp uzmanlarını yetiştirmek üzere düzenli ve disiplinli bir acil tıp eğitim müfredatı ile acil tıp uzmanlık eğitimi vermektedir.


Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar:

Travma hastaları, zehirlenmeler, kalp krizi, şok, karın ağrısı, inme gibi çok geniş spektrumda yer alan tıbbi ve cerrahi tüm hastalıkların acil tanı ve tedavilerini gerçekleştirir.


Nasıl Muayene Olurum:

Ayaktan gelen hasta ile ambulans girişleri farklı noktalardan yapılmaktadır. Ayaktan başvuru yapan hasta triyaj noktasından ilk girişini yapar ve bu noktada ilk değerlendirmesi yapılarak yönlendirilir. Hasta adına kayıt alındıktan sonra hastalığının şiddetine göre yeşil alanda ya da sarı alanda muayene olabilir. Ambulans girişinden acil servisimize başvuran hastalarımızın kırmızı alanda muayene, tanı ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Günün her saatinde kesintisiz biçimde bu hizmetler sürdürülmektedir. Ölüm ya da sakatlıkla sonuçlanabilecek acil durumlarda 112 acil servisin aranarak hastaneye transfer olunması en uygun yoldur.


Acil Tıp Kliniği Doktorlarımız

23 Şubat 2024