Etkinlik Programı Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019

Etkinlik Programı

17 Kasım Dünya Prematüre Günü Kutlaması

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de zamanından önce (prematüre) doğumların sıklığı artmıştır. Türkiye'de yıllık doğum oranlarının yüksek olması nedeniyle prematüre doğum sıklığı artmıştır. Prematüre doğum bebekler için olduğu kadar aileler için de oldukça zorlu ve uzun bir dönemin başlaması anlamına gelmektedir. Akciğer hastalıklarından kafa içi kanamalara, büyüme ve gelişme geriliğinden görme ve işitme problemlerine kadar birçok sorunla karşı karşıya kalan prematüre bebeklerin yaşam şansının, teknoloji ve bakım kalitesindeki gelişmeler sayesinde giderek arttığı görülmektedir. Prematüre bebeklerin sorunları, beslenmesi ve bakımı konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlanmaktadır. Savaşçı miniklerimizin ve ailelerinin prematüre gününü tebrik ederim. Hastanemiz bünyesinde 18 kasım günü aileleri ile birlikte tedavileri bitmiş ve büyüyüp kocaman olmuş kahramanlarımızla birlikte kutlama yapılacaktır.

Prof. Dr. Özlem MORALOĞLU