Hastanemiz Heliportuna İlk Helikopter İndi Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019

Hastanemiz Heliportuna İlk Helikopter İndi

Alternatif Video Linki İçin Resime Tıklayınız...

Ankara Şehir Hastanemiz de yapımı tamamlanan 2 bin 400 metrekarelik heliportun ruhsat işlemlerinin de alınması sonrası ilk kez bir hastanın nakli için ambulans helikopterle deneme uçuşu yapıldı. İlk ambulans helikopter acil servis üzerinde bulunan heliporta iniş yaptı. Jenerik senaryo gereği ambulans ile acil servis üzerindeki heliporta getirilen hasta, sedye ile alınarak yine acil servis üzerinde bulunan asansörle 1 buçuk dakika içinde ilgili birime gönderildi.

Ankara Şehir Hastanemiz Koordinatör Başhekimi Op.Dr. Aziz Ahmet Surel, simülasyon uçuşunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 9. Şehir Hastanesi olarak faaliyete başladıklarını belirterek, Avrupa'nın en büyük entegre sağlık merkezine sahip olduklarını söyledi.

Toplam 3 bin 711 yatak kapasitelerinin olduğunu ifade eden Surel, "Günlük ortalama 12 bin hastaya hizmet veriyoruz. Kampüsümüzün tamamı taşındığında günlük 25 bin hastaya hizmet vereceğiz." diye konuştu.
Surel, yeni tamamlanan heliportun ulaşım açısından çok rahat olduğunun altını çizerek, şu bilgileri verdi:

"Hastalarımızın buraya ulaşımı da çok önemli. Bundan sonra hastalarımız, ameliyathanelerimizin, anjiyografi ünitelerimizin hemen üstünde bulunan heliport üzerinden hastanemize kolayca nakledilecek. İki helikopterin aynı anda ineceği 2 bin 400 metrekarelik alanımız var”

Sağlık Bakanlığına bağlı toplam 17 tane ambulans helikopterleri bulunduğunu söyleyen Surel, geçtiğimiz 6 ayda Bakanlığımız tarafından tamamen ücretsiz olarak ihtiyaç duyan 624 hastanın bu ambulans helikopterlerle hastanelere taşındığını kaydetti. Ülkemizde ve yurt dışında tedavi imkanı sağlanamayan acil hastaların ambulans helikopterlerle hastanemize nakli ve tedavi edilmesi için hazırız." dedi.

• 1.JPG
  • 2.JPG