Japonya Hükümeti Sağlık Heyeti Hastanemizi Ziyaret Ettiler.
29 Eylül 2021

Japonya Hükümeti (Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı: MEXT) Tarafından Yürütülmekte Olan Burslu Yabancı Öğrenci Sistemi “Genç Liderler Programı” Çerçevesinde Nagoya Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Noboyuki HAMAJIMA, Dr. Eiko YAMAMOTO ve Beraberindeki Heyet Hastanemizi Ziyaret Ettiler.
Heyete, Ülkemizin Sağlıkta Dönüşüm Süreci ve Ankara Şehir Hastanemiz ile ilgili sunum yapılarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Hastanemizde kullanılmakta olan Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri ile ilgili bilgiler aktarıldı. Ayrıca 911 işleyişi ve HBYS hakkında bilgiler verildi.

Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem MORALOĞLU tarafından Ülkemizde kadın hastalıklarının yönetimi ve özellikle doğum hastalarının hastanede kalış süreleri hakkında bilgi verildi. Heyet Japonya’da daha uzun kalış süreleri olduğunu ve bu konuda Şehir Hastanemizin daha başarılı olduğunu belirttiler.

Hastanemizde incelemede bulunan heyete, Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga KARAKAN, Uzm. Dr. Ayşe TURAN ve Hastane Yetkilileri eşlik etti.

• manşet.JPG