Ankara Şehir Hastanemizin Gebe Okulunda Annelere Eğitimler Veriliyor
23 Aralık 2020

Alternatif Video İçin Resime Tıklayınız

Ankara Şehir Hastanemizin Kadın Doğum Hastanesinde gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunmak amacıyla gebe okulumuzda eğitimler verilmektedir.

Gebelik dönemi ve doğum sürecinde anne adaylarının doğru bilgiye ulaşmasının önemli olduğunu söyleyen Anakara Şehir Hastanemizin Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin “Gebe bilgilendirme sınıflarının amacı anne adaylarının; daha doğru, aracısız-direk uzmanlarından süzülmüş bilgiye sahip olabilmelerini sağlamaktır. Bu bilgilendirmeler çerçevesinde verilen eğitimler neticesinde de anne adaylarının hem normal doğum hem sezeryan operasyonları hakkında bilgi düzeyleri artmaktadır. 4 haftalık eğitim sürecimizde anne adaylarımız; gebelik döneminde ne gibi fizyolojik değişiklikler oluyor, hangi acil durumlar da hastaneye başvurmaları gerekir, gebelik sırasında yaptırılması gereken tetkikler nelerdir gibi konuların yanında doğum sonrası yeni doğan bebeğin bakımı, ihtiyaçları, nasıl emzirilmesi gerektiği, hakkında uzmanlarımızdan bilgi alabilmekteler ayrıca merak ettikleri soruları sorararak karşılıklı bilgi paylaşımını yapabilmektedirler.” dedi.

Ülkemizde giderek artan sezeryan oranlarını düşürmenin bir diğer amaçları olduğunu anlatan Prof. Dr. Moraloğlu Tekin “Özellikle normal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından önemini vurgulayıcı eğitimler veriyoruz. Anne adaylarımıza doğum yapacakları alanları önceden gezdirterek anne adaylarımızı normal doğuma özendirmeye ve korkularını yendirtmeye çalışıyoruz.”  dedi.

Gebe okulumuz, Ankara Şehir Hastanemizin Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi bünyesinde Kadın Doğum Uzmanı, Ebe / Hemşire, Anestezi Uzmanı, Yenidoğan Uzmanı, Fizyoterapist, Psikolog, Diyetisyen, Sosyal Hizmet Uzmanı kadrosu ile hizmet vermekte olup anne adaylarının gebelik öncesi, gebelik ve doğum sürecin de;  ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden doğuma ve doğum sonrası döneme bilinçli bir şekilde hazırlanmasını ve desteklenmesini sağlamaktadır. Ayrıca baba adayları da eşli gruplarda (anne-baba) bu eğitimlere katılabilmektedirler.

• 20191118_101329.jpg
  • 20191118_115053.jpg