Hastanemizde İşaret Dili Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleştirildi.
23 Aralık 2020

Sağlık Bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol uyarınca Ankara Şehir Hastanemizde Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile İşaret Dili Öğretmeni tarafından çalışanlarımıza İşaret Dili Eğitimi verilmektedir. İşaret Dili Eğitimini tamamlayan çalışanlarımızın sertifikaları Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve işitme engelli bireylerle engelsiz iletişim kurmak amacıyla yapılacak çalışmalara dikkat çekmek için 4 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Sertifika Törenine Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bülent Güngörer, Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Çınar, eğitimciler ve çalışanlarımız katıldı. İşaret Dili ile İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda işaret dili eğitimi alan çalışanlarımız işaret dili ile hazırladıkları gösterilerini sundular ve Dünya Engelliler Gününe özel mesajlarını ilettiler. Program sonunda da MEB onaylı İşaret Dili Eğitimi Sertifikaları çalışanlarımıza takdim edildi.

İşaret Dili Eğitimi 2,5 ay süren bir eğitimdir ve haftada 3 gün (12 saat) yapılmaktadır. Hastanemizde her meslek grubundan çalışanımız eğitimlere katılmaktadır. Öğle arası ve mesai sonrası olmak üzere iki grupta toplam 40 çalışanımız eğitimlerini tamamlamıştır. İşaret Dili Eğitimi hastanemizde yeni gruplarla devam edecektir.

Ankara Şehir Hastanemizde Dünya Engelliler Gününde engelleri kaldırmak adına Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Bülent Güngörer, Ankara Şehir Hastanesi Ailesi adına hastanemizde görev yapan çalışanlarımızı görev yerlerinde ziyaret ederek kendilerine çiçek buketi takdim etti.