Hastanemiz Vatandaşlarımız Gibi Kardeş Ülkelere de Şifa Oluyor
23 Aralık 2020

Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'da cumartesi günü yaşanan ve 2'si Türk 81 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından yardım elini en hızlı uzatan ülke oldu. Saldırının yaşandığı gün saatler içerisinde çok sayıda Türk sağlık görevlisi ve tıbbi malzemeyi Somali'ye gönderen Türkiye, durumları ağır olan 16 yaralıyı da tedavi edilmek üzere Ankara'ya getirdi. Yaralı Somalililer, "Büyük ve şefkatli Türkiye bizleri o cehennemden çekip aldı. Yaralarımızı sardı, hekimler bizlere büyük hizmet veriyor" dedi

ŞEHİR HASTANESİ FARKI

Ankara Şehir Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, Hastalar ve Somali'ye yapılan tıbbi müdahale desteği hakkında yaptığı açıklamada; “hastalarımızın durumu çok ciddi. Ankara Şehir Hastanesi olarak misyon ve vizyonu kapsamında amacımıza ulaştığını belirten Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, "Türkiye'ye durumları en ağır olan 16 hastayı Sağlık Bakanlığımız getirdi. 7 hasta Ankara Şehir Hastanemizde. Ortopedide olan 4 hasta ve 14 yaşındaki hastamızın durumu çok ağır" dedi. Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, "Burada Ankara Şehir Hastanesi'nin büyük bir önemi var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar koordineli ve farklı alanların bir arada hastaya hızla tedavi sunduğu başka bir yapı yok. Kendi vatandaşlarına hizmet veren ANKARA ŞEHİR HASTANEMİZ ŞİMDİ DE KARDEŞ ÜLKELERE ŞİFA OLUYOR. Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla bunlar gerçekleşti" diye konuştu
.
“SOMALİDEN GELEN HASTA DOKTOR OLACAKTIM”

Ayan Abdullahi Ahmed O sabah okula gitmek için otobüse bindim. Tıp Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisiyim. Her şey güzeldi, bir anda arkamızda bir patlama oldu, kulaklarım kapandı. Uyandığımda başımda doktorlar vardı, göremiyordum. Sonra Türkiye'ye getirildik. Burada inanılmaz şeyler yaptılar, doktorlar, hemşireler hepsi pervane oldu. Türk insanı ne kadar iyiymiş. Hep babam anlatırdı şefkat ve merhametlerini, Türkiye'nin Somali'ye uzattığı dost eli. İlk kez şahit oldum. İki gözüm de görmeyecekmiş. Ben doktor olup, hayatlar kurtaracaktım ama terör hayatımı ve hayallerimi çaldı. Büyük ve şefkatli Türkiye bizleri o cehennemden çekip aldı. Yaralarımızı sardı, hekimler bizlere büyük hizmet veriyor.

"TÜRKİYE'DE GÜVENDEYİZ"

Fatıma Osman Ibrahım (19): Tıp Fakültesi beşinci sınıfta okuyorum. Olayın olduğu gün derse gitmek için yola çıktım. Bir ara askerler otobüsümüzün arkasındaki aracı durdurdu, şüpheli diye. O anda büyük bir gürültü ile savrulduğumuzu hatırlıyorum. Gözlerimi hastanede açtım. Somali'de ilk müdahaleyi Türk hekimler yaptı, sonra da Ankara'ya getirdiler. Bir gözüm el hareketlerini görüyor, sol gözüm kör oldu. Gözümün içinde şarapnel parçaları varmış. Çok önemli bir şey söyleyeyim. Dünyadaki tüm ülkeler bize sustu, sömürdü ama kardeş ülke Türkiye bizi saatler içerisinde nakil etti. Gözlerimi kaybettim ama bu büyük şefkate tanık oldum. Türkiye'de güvende hissediyoruz, Türkiye çok yaşasın.

• 20191230_115212.jpg
  • 20191230_115214.jpg