Yatak Kapasitesinde Dünyanın Üçüncü Büyük Hastanesi Olacak.
Güncelleme Tarihi: 12 February 2019

Dünyanın En Büyük Hastanesi Olan Ankara Şehir Hastanesi - Bilkent Açılış İçin Gün Sayıyor.

Yatak kapasitesinde dünyanın üçüncü büyük hastanesi

Bir sağlık kampüsü şeklinde inşa edilen Ankara Şehir Hastanesi Bilkent; Genel Hastane, Ana Hastane Binası, Kalp ve Damar Hastanesi, Nöroloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Psikiyatri Hastanesi olmak üzere toplam 9 ana binadan oluşuyor. Toplam 3.810 yatak kapasitesi ile dünya sıralamasında üçüncü gelen Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te; 1.011 poliklinik, 700 yataklı yoğun bakım ünitesi, 131 ameliyathane, 127 yataklı kemoterapi merkezi, 65 tedavi kabininin yer aldığı FTR (fizik tedavi ve rehabilitasyon) merkezi, 38 yataklı diyaliz merkezi ve 10 yataklı iyot tedavi servisi bulunuyor. Ayrıca en modern teknolojilerle donatılan 7.400 metrekare alan üzerine kurulu laboratuvarlarda ve 17.500 metrekare alan üzerine kurulu görüntüleme hizmetleri alanlarında aynı anda yüzlerce tıbbi test ve görüntüleme işlemi yapılabilecek. Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te tüm sağlık hizmetleri devletimizin hekimleri tarafından verilecek. Herkes en kaliteli, hızlı ve konforlu sağlık hizmetini bugüne kadar olduğu gibi ücretsiz almaya devam edecek.

Üniversiteler Mahallesi Bilkent Cad. No:1 Çankaya/ANK.
ankarasehir@saglik.gov.tr

Copyright © 2019 T.C. Sağlık Bakanlığı Tüm Hakları Saklıdır.