Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Haberleri

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Çalışanları Kaynaşma ve Motivasyon Toplantısında Hastane Yönetimi İle Bir Araya Geldi.

IMG_9067.JPG

Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde sağlık hizmeti veren çalışanlarımız, Kaynaşma ve Motivasyon Toplantısında hastane yönetimi ile bir araya gelerek isteklerini ve beklentilerini paylaştılar.

Nöroloji Ortopedi Hastanesi 8. Kat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Toplantı Salonunda 25.07.2019 Perşembe günü gerçekleştirilen, Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ile Koordinatör Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet İşler, Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen ve Koordinatör İdari Mali İşler Md. Yrd. Alper Zorlu’nun yönetim adına katıldığı Kaynaşma ve Motivasyon Toplantısına, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Hatice Rahmet Güner ve klinik çalışanları da yoğun bir katılım sağladı.

Toplantı Koordinatör Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’in hastanenin genel işleyişi ve prosedürleri hakkında bilgiler vermesi ile başladı. Ardından Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Hatice Rahmet Güner’in klinikte sunulan hizmetlere ilişkin sunumu ile devam etti. Toplantıda sırasıyla söz alan klinik hekimleri ve hemşireleri sunmakta oldukları sağlık hizmeti süreçlerinin iyileştirilmesine dair düşünce ve beklentilerini aktardılar.

“…bir ayda 2454 hastaya poliklinik, 402 hastaya klinik hizmeti…”

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde, 11 Eğitim Görevlisi, 17 Uzman Hekim, 25 uzmanlık öğrencisi Asistan Hekim görev yapmaktadır. Klinik, Ankara Şehir Hastanesinde hizmet vermeye başladığı 26 Haziran 2019 tarihinden bu yana, 14 Gündüz Polikliniği ile 2454 hastaya poliklinik hizmeti vermiştir. Nöroloji Ortopedi Hastanesinin 8. ve 9. Katlarında hizmet veren klinikte ise bu güne kadar 402 hastaya yataklı tedavi hizmeti yapılmıştır. Klinik bünyesinde hizmet veren Enfeksiyon Kontrol Komitesi de tüm hastane genelinde önemli görevler üstlenmektedir.

Farklı hastanelerden gelerek yeni bir ortak kültür etrafında birleşmesini beklediğimiz ve mesleklerini Avrupa’nın en büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesinde icra etmeye başlayan hastane çalışanlarının, ait oldukları yeni kurumsal aile içinde yönetim ve diğer birim çalışanlarıyla tanışma fırsatı bulabilmeleri, isteklerini, beklentilerini yüz yüze iletişim kurarak hastane yönetimine iletebilmeleri ayrıca, çalışanların kurumsal vatandaşlık davranışı geliştirebilmeleri amaçlarıyla gerçekleştirilen Tanışma ve Motivasyon Toplantıları her hafta farklı kliniklerle hastane yönetimini bir araya getirmeye devam edecektir.

24 Ağustos 2022