Akciğer Kanseri Farkındalık Konseri Gerçekleştirildi
23 Aralık 2020

Türk Amerikan Kültür Laboratuvarı Projesi kapsamında Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle akciğer kanserinin önlenmesi konusuna dikkat çekmek, bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla Amerika’da yaşayan Keman Sanatçısı Zeynep Alpan ve Viyolonsel Sanatçısı Mark Prihodko, gönüllü olarak hem Ayaktan Kemoterapi Ünitemizde tedavi gören hastalarımıza hem de çalışanlarımıza müzik dinletisi gerçekleştirdiler.

Gönüllü sanatçılarımız, kültürlerarasında sanatla köprü kurmayı amaçlayarak müziğin sanatsal gücünden faydalanarak dünyada farklı kültürlere sahip insanları bir araya getirme, sanatsal ortak noktada birleştirme düşüncesiyle geliştirdikleri proje kapsamında Kasım ayının Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olması sebebiyle müzik sanatı eşliğinde akciğer kanserinin önlenmesi konusuna dikkat çekmek gayesiyle etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Hastanemiz İdari Bina 2. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, akciğer kanserinin sigara içme alışkanlığındaki artışa eş değer olarak sıklığının giderek arttığını ve dünyada en sık görülen kanser türü haline geldiğini ifade etti. Yakın zamanda hastanemizde KOAH Günü etkinliği düzenlendiği ve burada tütün kullanımının akciğer kanseri ile ilişkisinin anlatıldığını belirtti. Ankara Şehir Hastanesi olarak her fırsatta bu konuya dikkat çekmek için çaba gösterdiklerini ve sigaranın özellikle gençler arasında yaygınlığının azaltılması için hastanede yapılan etkinliklerde bu konulara değindiklerini, gerçekleşecek konser ile de sanatçıların desteği ile bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini anlattı. Gönüllü olarak etkinliğe katılan sanatçılarımıza Ankara Şehir Hastanesi Ailesi olarak teşekkür ettiklerini ifade etti.

Amerika’dan gönüllü olarak etkinlik kapsamında hastanede müzik dinletileri gerçekleştirmek üzere gelen Keman Sanatçısı Zeynep Alpan ve Viyolonsel Sanatçısı Mark Prihodko’yu dinlemek için salonu dolduran Ankara Şehir Hastanesi çalışanları, dinletinin ardından sanatçılarımızla hatıra fotoğrafı çektirdiler ve etkinlik için teşekkürlerini ilettiler.

Ayaktan Kemoterapi Ünitemizde Tedavi Gören Hastalarımıza Müzik Sanatıyla Moral Desteği

Keman Sanatçısı Zeynep Alpan ve Viyolonsel Sanatçısı Mark Prihodko, Ankara Şehir Hastanemizin Ayaktan Kemoterapi Ünitesinde tedavi gören hastalarımıza tedavi kürlerini aldıkları sırada, moral verebilmek, hastalığın sıkıntılarını unutturabilmek, müziğin etkisiyle bir nebze de olsa hastalığın etkilerini hafifletebilmek amaçlarıyla gönüllü olarak bir müzik dinletisi sundular.

Gönüllülük esasıyla etkinliği gerçekleştiren sanatçılarımız, kültürlerarasında sanatla köprü kurmayı amaçlayarak müziğin sanatsal gücünden faydalanarak dünyada farklı kültürlere sahip insanları bir araya getirme, sanatsal ortak noktada birleştirme düşüncesiyle geliştirdikleri proje kapsamında Kasım ayının Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olması sebebiyle de müzik sanatı eşliğinde hem akciğer kanserinin önlenmesi konusuna dikkat çekmek hem de kanser tedavisi gören hastalarımıza moral desteği sağlamak gayesiyle hastanemiz Ayaktan Kemoterapi Ünitesinde hastalarımız ve çalışanlarımız ile bir araya geldiler. Tedavileri sırasında müzik dinlemenin keyfini yaşayan hastalarımız, etkinliğin gerçekleştirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.