Dünya AIDS Günü Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
23 Aralık 2020

Ankara Şehir Hastanemizde Dünya AIDS Günü Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1 Aralık günü, HIV/AIDS ile ilgili bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1988 yılında Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde Bakanlığımızın da politikaları doğrultusunda her yıl sağlık kuruluşlarında, eğitim kurumlarında ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte AIDS konusunda toplumu bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Ankara Şehir Hastanemizde de toplumun sağlığının korunması ve tedavi sürecinin etkin bir şekilde yürütülebilmesine katkıda bulunma konusundaki görev bilinciyle Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğimizin önderliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

HIV/AIDS, dünyada ilk tanımlandığı 1980’li yıllardan itibaren pek çok kişiyi etkisi altına almıştır. Ancak toplumlarda konuya ilişkin bilgi ve bilinç yeterli düzeye ulaşamamıştır. Virüs ve hastalık konusunda toplumlar yeterli düzeyde bilgilendirilmediği takdirde hastalık daha fazla yayılmakta ve bunun yanı sıra teşhis konulan hastalar önyargılar doğrultusunda ayrımcılığa maruz kalmaktadır.

HIV/AIDS konusunda toplumun, bulaşma yolları ve hastalıktan korunma konusunda bilinçlendirilmesi ile hastalığın önlenmesi mümkün hale gelebilmektedir. Bu nedenle HIV/AIDS’in önlenebilir olduğu unutulmamalı ve bu konuda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve bilinç oluşturulmalıdır. Bu bilinçle etkinliğimiz kapsamında hem bilgilendirme toplantısı, hem de sanatın farkındalık oluşturma ve dikkat çekme gücünden yararlanmak üzere farkındalık konseri gerçekleştirildi.

Her yıl farklı bir temayla farkındalık oluşturmayı amaçlayan Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 Dünya AIDS Günü teması: “Topluluklar Fark Yaratır” Ankara Şehir Hastanesi olarak ilk kez etkinliğini gerçekleştirdiğimiz Dünya AIDS Gününde fark yaratmak için bilim ve sanatın birlikteliğinden faydalandık. Hastanemiz çalışanlarının bir araya gelerek, özveriyle çalışarak oluşturdukları Ankara Şehir Hastanesi Türk Halk Müziği Topluluğu müziğin desteğiyle AIDS konusuna dikkat çekmeye çalıştılar.

• IMG_8658.JPG
  • IMG_8679.JPG