Koronovirüs ile mücadele döneminde mücadelenin en ön safhalarında görevlerini büyük bir özveri ile yapan sağlık çalışanlarımız, anneler gününü uzaktan kutladı.
23 Aralık 2020

• Hemşirelerin Anneler Günü3.jpg
  • Hemşirelerin Anneler Günü4.jpg
  • Hemşirelerin Anneler Günü6.jpg
  • Hemşirelerin Anneler Günü5.jpg
  • Hemşirelerin Anneler Günü7.jpg

Ankara Şehir Hastanemizin Hemşirelerinden Hilal Durmuş, Koronovirüs ile mücadele sürecinde yakın çevresinde yaşadıklarını anlattı.

Hilal Durmuş hastanemiz de görevini yürüttüğü sırada Sağlık Bakanlığımızın yetkili birimleri tarafından aranarak annesinin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını öğrendi. Mesleği nedeniyle herhangi bir bulaşma riskine karşı bir süre annesi ve babası ile görüşmeyen durmuş yaşadıklarını şöyle anlattı;

ANNEM ve BABAM ARTIK BENİM HASTAM OLMUŞTU…

“Pandeminin yakın çevremde bu kadar yayıldığını görmek ilk zamanlar da beni korkuttu. Covid-19 testi pozitif olan hastalara hizmet verdiğim hastaneye annem yatırıldı. Annem artık benim hastam olmuştu. Babam covid-19 ile temaslı pozisyonda olduğu için maalesef babamın da testleri pozitifti. Hem annemin hem babamın hemşiresi olmak hem de onlara mesafeli davranmak bana sürekli rol çatışması yaşattı. Annem ve babamın hastalık ile ilgili mücadelesinden yenik düşeceğine dair endişelerim; ben de ciddi bir kaygıya neden oluyordu. Annemin durumu babama göre daha iyiydi. Babam ateş ve halsizlik nedeniyle zor günler geçiriyordu. Hemşire olduğum için onları korumak adına uzaklaşmama rağmen onların beni hasta edebilecek durumda olmaları, onları da içten içe üzüyordu.”

Durmuşun anne ve babası hastanemizdeki tedavilerinin ardından, zor günleri ardında bırakarak evlerine geri döndü.

Annesinin, Anneler Gününü kutlayan Hilal Durmuş, “Yıllar sonra bugünleri hatırlayıp paylaştığımızda eminim ki henüz tanımlayamadığımız birçok farklı duyguyu birbirimize ifade edeceğiz” dedi.

• Hemşirelerin Anneler Günü1.JPG
  • Hemşirelerin Anneler Günü2.JPG

Ankara Şehir Hastanemizin Hemşirelerinden Dilek Kuşçu da 5 yaşındaki kızı ve 11 yaşındaki oğlu ile anneler gününü internet üzerinden görüntülü olarak kutladı.

İki aydır çocuklarını, beş aydır eşini göremeyen Dilek Kuşçu; “Hiç bu kadar uzak kalmamıştım. Evde çocuklarıma koronavirüs bulaştırma riski olması sebebiyle sağlıklarını korumak için memlekete annemin yanına gönderdim. Hem çocuklarımla hem eşimle hiç bu kadar uzak kalmamıştık. Onlar da çok özlediler. Anneler gününde onlar ile birlikte olmayı isterdim. Birlikte olan anneler sağlık çalışanların yerine de çocuklarına çok iyi sarılsınlar.

Şehit anneleri başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının anneler gününü kutluyorum benim durumum da olan çok arkadaşımız var. Umarım biran önce pandemi süreci biter bizlerde çocuklarımıza, ailemize ve arkadaşlarımıza tekrar kavuşuruz” dedi.