Doç Dr. Emre ADIGÜZEL, Başhekim Yardımcısı Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2021

Doç. Dr. Emre ADIGÜZEL

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
Başhekim Yardımcısı

Doç.Dr. Emre ADIGÜZEL, 2007 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2008-2010 yılları arasında Diyarbakır’da görev yaptıktan sonra, 2010-2014 yılları arasında TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde FTR ihtisas eğitimini tamamlamıştır.

İhtisas eğitiminin ardından aynı merkezde Uzman Doktor olarak görev yapmış, 2018 yılında Doçentlik unvanını almıştır. Özellikle nörolojik rehabilitasyon (omurilik yaralanması, beyin hasarı rehabilitasyonu) alanında ve girişimsel ağrı uygulamaları konusunda çalışmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı Proloterapi ve Ozon Uygulamaları sertifikalarının yanında, Avrupa FTR Yeterlilik Sertifikası’na da sahiptir. Birçok yerli ve yabancı dergide bilimsel araştırma makalesi, kitap bölüm yazarlığı ve atıfları yer almaktadır. Halen Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmakta olup, Gülhane Tıp Dergisi ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi’nde Editör Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. .

Ekim 2019’da yapılan görevlendirme ile Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin kuruluş aşamasında fiilen çalışmıştır. Ülkemizde ve dünyada Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında öncü merkezlerden olmayı kendine hedef belirlemiş olan Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde, bu amaç doğrultusunda idari ve akademik görevlerine devam etmektedir.