Ankara Şehir Hastanesi 2. Etik Kurulu Türkiye’de Kamu Hastanelerinde Bir İlk Olarak Çalışmalarına Başladı Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2020

Ankara Şehir Hastanesi 2. Etik Kurulu Türkiye’de Kamu Hastanelerinde Bir İlk Olarak Çalışmalarına Başladı. Avrupa’nın en büyük hastanesi olarak sağlık hizmeti vermeye devam eden Ankara Şehir Hastanemizde sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra akademik çalışmalar da ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda akademik birikimlerin sahaya yansıtılması sürecinde yapılacak araştırmaların başvuru, inceleme ve destekleme süreçlerinin bilimsel incelemesinin ayrıntılı ve hızlı yapılabilmesine olanak sağlamak amacıyla Ankara Şehir Hastanemizde 1. Etik Kurulumuzdan sonra 2. Etik Kurul oluşturuldu. Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’in başkanlık ettiği ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Bülent Güngörer’in de katıldığı ve pandemi kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen ilk toplantıda 2. Etik Kurul’un başkanlık ve üye seçimleri gerçekleştirildi. 2. Etik Kurul Başkanlığına Doç. Dr. Fuat Emre Canpolat, Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Dilek Şahin, Bildirilerden Sorumlu Üyeliğe Doç. Dr. H. Gözde Kanmaz Kutman seçildi.

• 0.png
  • 1.JPG