TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Ankara Şehir Hastanesi Çalışanlarına Vefalı Davranış
09 Şubat 2021

TED Ankara Koleji 11. Sınıf öğrencileri her koşulda özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak Öğretmenleri Didem Ayhan Özkazanç rehberliğinde “Sağlık Çalışanlarına Gönülden Destek” adıyla Ankara Şehir Hastanesi çalışanları için hediyeler hazırladılar ve üzerine notlar yazarak çalışanlarımıza ulaştırdılar.

Projenin yürütücülüğünü yapan TED Ankara Koleji 11. Sınıf Öğrencileri Defne Gülçek, Remzi Efe Gülçek ve Ada Defne Salman proje ile ilgili olarak görüşlerini ifade ederken amaçlarının, her koşulda özveriyle ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına biraz moral verebilmek, destek olmaya çalışmak olduğunu belirttiler. İkiz olan Defne ve Remzi Efe Gülçek annesi ve babasının, Ada Defne Salman ise annesinin Ankara Şehir Hastanemizde hekim olarak görev yaptığını anlatırken; anne babalarının, çalışma arkadaşlarıyla birlikte yoğun iş temposu içinde mesleklerini özveriyle yapma gayreti içinde olduklarını, fedakarca çalıştıklarını gören, bu özverili çalışmalara şahit olan çocuklar olarak da bu sosyal sorumluluk projesini başlatmayı kendilerine görev bildiklerini ifade ettiler.

TED Ankara Kolejinin gönlü vefa ve minnet duygusuyla dolu pırıl pırıl 20 öğrencisinin kendi elleriyle yaptıkları kurabiyeleri ve kitap ayraçlarını hastanemiz çalışanlarına takdim etmek üzere tüm projede görev alan arkadaşlarını temsilen hastanemize gelen Defne Gülçek, Remzi Efe Gülçek ve Ada Defne Salman yanlarında aileleriyle birlikte Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’i ziyaret ettiler. Başhekim Surel, öğrencileri bu güzel düşünce ve projelerinden dolayı tebrik etti, Ankara Şehir Hastanesi Ailesi adına teşekkür etti. Öğrenciler daha sonra Nöroloji Ortopedi Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Kılıçarslan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Gülkan’ı ziyaret etti, ardından da Ortopedi Kliniğimizde çalışanlarımızla buluştu.

Pandemi kuralları çerçevesinde geçen buluşmada arkadaşlarıyla birlikte el emeğiyle ürettikleri hediyeleri klinik çalışanlarımıza takdim eden öğrenciler de çalışanlarımız da birbirlerine düşüncelerini ifade ederken duygusal anlar yaşadılar.

Projeye Destek Veren Öğrencilerimiz: İlayda Tükel, Zeynep Erdoğan, Lila Munzur, Arda Çataloğlu, Egemen Utkan, Özge Çavaş, Can Mert Özcan, Sude Aksoy, Kerem Kafes, Begüm Aydıntay, İpek Su Koyuncu, Ece Bayar, Ece Sağıroğlu, Zafer Atahan Şimşek, Sedef Kaleli, Sevinç İdil Erzengin, Melike Kıymaz