Ankara Şehir Hastanesi Model Oluşturdu
10 Şubat 2021

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha Ukrayna Başbakanı Deniş Şmıgal’ın beraberindeki heyetle Ankara Şehir Hastanesini ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini belirterek. “Bu ziyaretten sonra, Ukrayna'da bir şehir hastanesi inşa etme kararı aldık. Benzer hastanelerin inşası için Türk şirketlerini davet edeceğiz” dedi.

Şmıgal, 30 Kasım'da Ankara Şehir Hastanesini ziyaret etmiş, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti. Şmıgal, Erdoğan ile görüşmesinde, yeni bir partnerlik sürecine girmek istediklerini ve Türk şirketlerini Ukrayna’ya davet etmek istediklerini aktardı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybiha da iki ülke arasındaki yeni işbirliklerine ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’nin bu konudaki tecrübesini çok olumlu ve etkin görüyoruz. Hem kamu-özel ortaklığıyla yapılan hastaneler, hem de Kovid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri, sağlık sektöründeki reformlarla ilgili olumlu ve etkin bir tecrübe sahibisiniz. Tüm bunları göz önüne aldığımızda Başbakanımıza Ankara Şehir Hastanesi'ni ziyaret etmeyi teklif ettik. Başbakanımızla gelen heyet üyeleri gördüklerinden çok etkilendi.”

Şmıgal, dünyanın üçüncü büyük şehir hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesinin, kamu-özel sektör ortaklığında bir altyapı projesinin başarılı bir şekilde uygulanmasının açık bir örneği olduğunu kaydetti.

Ukrayna vatandaşları da orada tedavi görüyor. Bu ziyaretten sonra, Ukrayna’da bir şehir hastanesi inşa etme kararı aldık. Bu konuda Türkiye'nin tecrübesini öğrenmek istiyoruz. Ukrayna’dan salgın şartlarının en elverişli zamanında, Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleşmesini bekliyoruz.

Ukrayna Başbakanı “Ukrayna'nın Ankara Şehir Hastanesi gibi modern tıbbi tesislere ihtiyacı var” dedi.

ÖRNEK ALDIK

Ukrayna'da benzer hastanelerin inşaatı için Türk şirketlerini davet edeceklerini belirten Sybiha, "Türk şirketleriyle beraber, buna benzer birkaç hastane yapmak istiyoruz. Ukrayna Türkiye bu konuda yeni bir partnerlik sürecine girmeyi planlıyoruz. Türkiye'den de destek gelirse, projeyi gerçekleştirmek isteriz. Başbakanımız, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiğinde bu bilgiyi aktardı. Türkiye'nin yapmış olduğu projeler bölgede ve Avrupa'da en güzel tesis ve hastaneler olarak kabul ediliyor. Hatta pandemi başlarında kendi sahra hastanemizi kurarken, Türkiye'yi örnek aldık" diye konuştu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Şmıgal, dünyanın üçüncü büyük şehir hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesinin, devlet-özel sektör ortaklığında bir altyapı projesinin çerçevesinde başarılı bir şekilde uygulanmasının açık bir örneği olduğunu kaydederek, koronavirüs salgını sırasında Türkiye sağlık sisteminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Ukrayna’daki sağlık sistemin büyük bir kısmının eskimiş olması nedeniyle ülkenin bugün böyle modern tıbbi tesislere ihtiyacı olduğunu kaydeden Şmıgal, bu sistemde reformları hayata geçirirken hastaneleri yeni ilkelere göre inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

ANKARA ŞEHİR HASTANESİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Bu bağlamda Ankara’daki şehir hastanesi ile işbirliği anlaşması yaptıklarını bildiren Şmıgal, Ukraynalı uzmanların hastaneyi ziyaret edeceğini aktararak, “Türkiye, Ukrayna’da benzer projelerin nasıl yapılacağı konusunda bize teknoloji ve bilgi sağlamaya hazır.” dedi.

AŞH Örnek Aldık2.jpg

• AŞH Örnek Aldık3.jpg