Ankara Şehir Hastanemizde Babalar Günü’ne İthafen Sağlık İçin Sanatla El Ele Fotoğraf Sergisi Gerçekleştirildi
18 Haziran 2021

Ankara Şehir Hastanemizde Babalar Günü’ne ithafen, Sağlık İçin Sanatla El Ele Fotoğraf Sergisi gerçekleştirildi. Babalar Günü’nde görevi başında olacak olan sağlık çalışanı babaların ve hastanemizde tedavi gördükleri için evlatlarından uzakta olarak Babalar Günü geçirecek babaların Babalar Günü’nü kutlamak amacıyla gerçekleştirilen sergide, Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği tarafından sağlık çalışanlarına vefa duygularını dile getirmek için hastanemize bağışlanan fotoğraflar ile hastanemizde görev yapan ve fotoğraf sanatı ile ilgili çalışmalar yürüten çalışanlarımızın sanatsal çekim fotoğrafları yer aldı.

Fotoğraf sanatçıları ile sağlık çalışanlarını bir araya getiren ve pandemi kuralları gereğince ziyarete kapalı olarak on-line gerçekleştirilen serginin açılışı kısıtlı katılımla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet SUREL, sanatsal aktivitelerin yoğun çalışan sağlık çalışanları için moral ve motivasyon kaynağı olduğunu ve hastanede mümkün olduğunca sanatsal aktivite ortamları oluşturmaya çalıştıklarını anlattı. Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneğine, Ankara Şehir Hastanesine bağışladıkları fotoğraflar için teşekkür etti. Bağışlanan fotoğrafların hastanenin güzel sanatlar koleksiyonuna kaydedildiğini ve hastanenin duvarlarına asıldığını ifade etti.

Bu faaliyetler ve destekler sayesinde, sanatın moral verici gücünden yararlandıklarını, sanatla renklenen hastanenin hem çalışanlar, hem de hasta ve hasta yakınları için daha olumlu bir hizmet sunum ortamına dönüştüğünü anlattı. Fotoğraflarıyla sergiye katılan hastane çalışanlarına da teşekkür eden Surel, sanatsal aktivitelerin, sosyal aktivitelerin hastanede artarak devam edeceğini ifade etti. Açılışta söz alan Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği Başkanı Sami TÜRKAY ise sanatın iyileştirici gücü olduğunun bilimsel çalışmalarca kanıtlandığını dile getirerek kendi üyeleri arasında da birçok sağlıkçının bulunduğunu ifade etti. Sağlık çalışanlarına insan sağlığı alanındaki fedakar çalışmaları nedeniyle teşekkür etmek istediklerini ve bu nedenle, üyeleri olan fotoğraf sanatçılarının fotoğraflarını hastaneye bağışladıklarını anlattı. Fotoğraf sanatı aktiviteleri konusunda hastane çalışanlarına her zaman destek olmaya çalışacaklarını ifade eden Türkay, serginin pandemi sürecinin devam ettiği bu günlerde herkese moral vereceğini de dile getirdi.

Konuşmaların ardından Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet SUREL, Ankara Şehir Hastanesi Ailesi adına Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği Başkanı Sami TÜRKAY’a bir teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Sergiye katılan hastanemiz çalışanlarına katılım belgelerinin verilmesinin ardından da serginin açılışı gerçekleştirildi.

• WhatsApp Image 2021-06-17 at 13.24.10 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2021-06-17 at 14.52.31.jpeg