Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğimizin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programı ve İlk Dersi gerçekleştirildi.
04 Ekim 2023

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğimizin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programı ve İlk Dersi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış Programına Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Koordinatör Başhekim Yardımcılarımız, Hastane Yöneticilerimiz, Kadın hastalıkları ve Doğum Kliniği Hocaları, Uzman, Yan Dal Asistan Hekimlerimiz ve asistan hekimlerimiz katıldı. Akademik Yıl Açılış konuşmalarını, SBÜ Rektör Yardımcısı ve Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Burak Civelek, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimimiz Prof.Dr. Özlem Moraloğlu Tekin ,Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Cavidan Gülerman gerçekleştirdi.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Burak Civelek, Hastanemizin kadın hastalıkları ve doğum kliniğinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca kadın hastalıkları ve doğum kliniği çalışanlarının sürekli olarak güncel tıbbi bilgi ve becerilere sahip olmalarının, hasta tedavisi ve bakımının en iyi şekilde yapılabilmesi için çok önemli olduğunu, hastanemizdeki eğitim programlarının güncel tutulmasının ve sürekli eğitimin önemini vurguladı. Bununla birlikte kadın doğum eğitiminin sadece teorik bilgi ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda pratik deneyimlerin de büyük bir değer taşıdığını belirterek, eğitim faaliyetlerinde hem teorik hem de pratik yönlerin geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti ve bu şekilde hastalarımıza en iyi bakımı sunmaya devam edebileceğimize inancını dile getirdi.

Kadın Doğum Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin konuşmasında; kadın hastalıkları ve doğum hastanemizin geçmişten günümüze kadar gerçekleştirdiği hizmetlere ve ülkemizin akredite olan ilk kadın doğum hastanesi olmasının özelliklerine ve ayrıcalıklarına değindi. Aynı zamanda, hastanemizin geçmişteki başarıları ve öncü olduğu birçok akreditasyon programlarının bu başarıların gelecekteki çalışmaları için bir ilham kaynağı olduğuna dikkat çekti. Hastanemizde eğitim alan her bireyin aidiyet duygusunun gelişimine katkı sağlamaktan geri durmayacaklarını da ifadelerinde belirtti. Geleceğe yönelik olarak, 2023-2024 yılında ve sonraki yıllarda planlanan eğitim faaliyetlerine değindi. Gelecekteki eğitim programlarının, kadın doğum hekimlerinin en son tıbbi bilgi ve teknolojileri öğrenmelerini sağlamak için güncel ve kapsamlı olacağını, eğitim faaliyetlerinin kadın doğum kliniğimizi daha da güçlendireceğine ve hasta bakım kalitesini yükselteceğine inancını dile getirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğimizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Cavidan Gülerman konuşmasında; hastanemizdeki kliniklerimizin çalışma şekli asistanların eğitim alanlarını, hastanemizde uygulanan güncel eğitim programlarına değinerek geçmişteki başarıların gelecekteki başarılara örnek olmasını ve verimli bir eğitim öğretim yılı olacağına dair inancını dile getirdi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik; SBÜ yapılanması ve bünyesinde barındırdığı yurt içi ve yurt dışı afiliye hastanelerden ve ülkeye yapılan hizmetlere verilen önemden bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından, SBÜ Rektör Yardımcısı ve Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik' e Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin tarafından teşekkür belgesi ve çiçekleri takdim edildi.

Program devamında, 2023-2024 Akademik Yılın İlk Dersi Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik hocamızın '' Meme Kanseri'' sunumuyla gerçekleşti ve program sona erdi.

• 1-1.JPG
  • 5-5.JPG