06 Ekim 2023

Hastanemizde 2023-2024 Eğitim Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin 2023-2024 Eğitim Yılı Açılışı yöneticilerimizin, hocalarımızın, asistan hekimlerimizin ve klinik çalışanlarımızın katıldığı bir tören ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hastanemizde tıpta uzmanlık eğitimi alan asistan hekimlerimizin fotoğraflarından oluşan “Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesinde Asistan Güncesi” sinevizyonu gösterildi.

Asistan hekimlerimiz adına Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Asistan Hekimi ve hastanemizin Asistan Temsilcisi Dr. Mustafa Kaan Keleş bir konuşma yaptı ve konuşmasında yoğun bir çalışma temposu içinde yorulsalar da bunu aynı zamanda pek çok hekimin hayatları boyunca belki de göremeyecekleri vakaları görme, hastaları tedavi etme, çıkmaz denilen durumlardan çıkmayı öğrenme ve paha biçilemez tecrübeler edinme şansı olarak gördüklerini ifade etti. Ayrıca asistan hekimlerin de eğitim yılına dair söz almasını sağladıkları için hastane yönetimine teşekkür etti.

Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ise yaptığı konuşmada kliniklerde yürütülen sağlık hizmetleri ve eğitim, araştırma faaliyetlerine dair güncel verilerle bilgiler aktardı. Klinik hocalarına ve tüm emeği geçenlere başarılı ve fedakar çalışmaları için teşekkür ederek yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi.

2023-2024 Eğitim Yılının Açılış Dersini Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kurum Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Neşe Özgirgin yaptı ve "Ekip Ruhu ve Liderlik" başlığıyla hazırladığı sunumuyla katılımcılara liderlik özellikleri, ekip olmak, çalışma yaşamında birlikte başarmak konularında çarpıcı bilgilendirmelerde bulundu.

Açılış dersinin ardından Üroloji Kliniğimizin Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Süleyman Bulut ve Asistan Hekimi Dr. Murat Buğra Çolak bağlama ve gitar ezgileriyle bir müzik dinletisi sundular. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ise güne özel pasta kesimi gerçekleştirildi.

Programın son etkinliği olarak ise asistan hekimlerin, ilgilendikleri sanat dallarında ürettikleri sanat eserlerinin sergilendiği “Asistan Hekimlerin Eliyle Sanat Sergisi” açıldı.

Sergide eserleri bulunan Genel Cerrahi Kliniğimizin Asistan Hekimleri Dr. Merve Gül Kasım ve Dr. Mustafa Kaan Gençalp ile Tıbbi Biyokimya Kliniğimizin Asistan Hekimi Dr. Zeliha Kocaismail, sergiyi gezenlere eserleri hakkında bilgiler verdiler.

Koordinatör Başhekimimiz Sanatçı Hekimlerimize Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi adına çiçek takdim ederek, emekleri için teşekkür etti.