09 Ekim 2023

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği 2023-2024 Eğitim Yılı Açılış Töreni yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Hastanemizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Neşe Özgirgin yaptı. Ardından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin Kurucu Başhekimi ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar "Evren'sel Çıkarımlar" başlıklı açılış dersi ile katılanlara kıymetli deneyimlerini ve önerilerini aktardı.

Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. Eğitim Yılı Açılış Programının ardından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin bahçesinde, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği ve Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri İçtimai Birliğinin katkılarıyla oluşturulan Engelsiz Çocuk Oyun Parkımızın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Etkinliğinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin Başhekimi Doç. Dr. Emre Adıgüzel ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar’ın açılış konuşmalarının ardından Serebral Palsili çocuklarımız ve aileleri ile pasta kesimi ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Program Prof. Dr. Canan Çulha ve Prof. Dr. Ece Ünlü Akyüz’ün moderatörlüğünde bilimsel toplantı ile devam etti. Bilimsel programda serebral palsi ve akuaterapi, sportif faaliyetler, serebral palsili çocukların ve ailelerinin hakları konuları katılımcılarla paylaşıldı. Çocuklarımızın el emekleri ile yapmış olduğu Güzel Sanatlar Sergi alanın ziyareti ve çocuklarımıza günün anısına hediyelerin takdim edilmesiyle program sona erdi.