1. Kanıta Dayalı Hemşirelik Günleri Programı 26 Ekim 2023 Tarihinde Hastanemizde Gerçekleştirildi
01 Kasım 2023

Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Kanıta Dayalı Tıp Derneği @kdttd_2020 iş birliği ile düzenlenen, 1. Kanıta Dayalı Hemşirelik Günleri programı 26 Ekim 2023 tarihinde hastanemizde gerçekleştirilmiştir.

Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı olması münasebetiyle saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Garibe Adıgüzel’in açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında ‘Hemşirelik uygulamalarının kanıta dayalı olması, bakım kalitesi ve bakım sonuçlarını iyileştirmek, klinik uygulamalarda ve hasta bakım sonuçlarında fark yaratmak, bakımı standardize etmek ve hemşire memnuniyetini arttırmak gibi sonuçlar açısından önemlidir. Bakım elde edilen bilimsel bilgiye dayalı olmalıdır.’ İfadelerini kullanarak mesleğini icra eden personelimize teşekkürlerini iletti.

Kanıta Dayalı Hemşirelikte Vizyon Geliştirme konulu ilk oturum,  Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sevgisun KAPUCU ve Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Garibe ADIGÜZEL başkanlığında gerçekleştirildi. Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çerkeş MYO Sağlık Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Huri Seval GÖNDEREN ÇAKMAK, Kanıta Dayalı Hemşirelik Uygulamaları konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Kanıta Dayalı Rehberin Hemşirelik Uygulamalarında Kullanımı konulu ikinci oturum, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Doç. Dr. Esra Meltem KOÇ ve Kalp Damar Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Aysel ACAR başkanlığında gerçekleştirildi. SBÜ Gülhane Hemşirelik Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Emine ÖZEL KÜÇÜK, İnmeli Hastalarda Disfaji Yönetimine Yönelik Kanıta Dayalı Bakım Rehberi Geliştirilmesi ve Hemşirelerin Deneyimleri, hastanemiz Kalp Damar Hastanesi Eğitim Hemşiresi Dr. Arnel Böke KILIÇLI İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör Takılan Hastalara Kanıta Dayalı Rehber ile Verilen Bakımın Hasta Sonuçlarına Etkisi konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program soru-cevap ve bilgi paylaşımı bölümünün ardından sunumları ile katkı sağlayan kıymetli hocalarımıza teşekkür belgesi takdim edilmesi ve toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

• 3-edit 2.jpg
  • 1-23-edit.jpg