Hastanemizde Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği ile iş birliğinde “Sindirim Sisteminde Robotik Cerrahi” temalı bilimsel toplantı gerçekleştirildi.
02 Kasım 2023

27 Ekim Cuma Günü Hastanemiz İdari Bina Toplantı salonunda, Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği ile iş birliğinde “Sindirim Sisteminde Robotik Cerrahi” temalı bilimsel toplantı gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeni ile Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği tarafından, Kurtuluş Savaşı döneminde yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen kongrelerden ilham alarak, 2023 yılı içerisinde 7 bölge içinde 7 toplantı yapılması planlanmış ve yıl içerisinde Samsun, Çanakkale, Şanlıurfa, İzmir, Erzurum ve Antalya’da cerrahi toplantılar gerçekleştirilmiştir. Bu program çerçevesinde toplantıların yedincisi 100. yıla iki gün kala Başkent Ankara’da hastanemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Gastroenteroloji Cerrahisi Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı’nın gerçekleştirildiği açılış konuşmaları ile başladı ve ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kayapınar tarafından Ankara’nın başkent olma süreci ile ilgili oldukça kapsamlı bir sunum yapıldı.

Bilimsel programda ise alanında yetkin hocalarımız tarafından sindirim sisteminde robotik cerrahi ana başlığında konular anlatıldı. Doç. Dr. Emre Gündoğdu tarafından robotik cerrahinin gelişim süreci anlatıldıktan sonra Doç. Dr. Erol Pişkin özofagus, Prof. Dr. Bilgi Baca mide, Doç. Dr. Volkan Öter pankreas, Prof. Dr. Fatih Can karaciğer, Prof. Dr. Mahir Özmen ise rektum hastalıklarında robotik cerrahi hakkında video eşliğinde etkileyici sunumlarını gerçekleştirdiler.

İki oturum şeklinde ilerleyen toplantının birinci oturumuna Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik başkanlık ederken ikinci oturum başkanlığı Etlik Şehir Hastanesi Onkoloji Başhekimi Prof. Dr. Lütfi Doğan ve Doç. Dr. Erol Aksoy tarafından gerçekleştirildi.

Tartışmaların ardından ise günün anlam ve önemi sebebiyle Gastroenteroloji Cerrahisi yan dal asistanı Op. Dr. Melih Can Gül ve ekibi tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı bir program sahne alarak eserler canlı olarak seslendirildi. Hem bilimsel hem de sosyal olarak oldukça doyurucu olan program ile 7 Bölge, 7 toplantı projesi hastanemizde tamamlanmış oldu.