Dünya Kalite Günü nedeniyle Kalite Yönetimi, Doküman Yönetimi, Hasta Güvenliği ve İstenmeyen Olay Bildirim Analizi konularında eğitim düzenlendi.
10 Kasım 2023

Kalite Yönetim Direktörü ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen, Kalite Yönetim Direktörlüğü ve Hastane Kalite Birimi Çalışanlarımızın katılımlarıyla İdari Binada Kalite Yönetimi, Doküman Yönetimi, Hasta Güvenliği ve İstenmeyen Olay Bildirim Analizi konularında eğitim düzenlendi.

Kalite Direktörümüz Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen tarafından “9 Kasım Dünya Kalite Günü, sağlıkta kalitenin önemini hatırlatmak ve bu alandaki çabaları teşvik etmeyi amaçlayan bir gündür. Bu yılın teması Kalite: Rekabet Potansiyelinizi Gerçekleştirmek. Her birey sağlıkta kaliteyi desteklemek ve teşvik etmek için bir rol üstlenebilir. Sağlık hizmetlerinde kalite; hasta ve çalışan sağlığını ve güvenliğini koruma, bireylerin yaşam kalitesini artırma ve sağlık profesyonellerinin çalışma koşullarını iyileştirme yolculuğunun temel taşıdır. Hem sağlıklı hem de hasta bireylerin ve sağlık profesyonellerinin güvenliğini ve refahını en üst düzeye çıkarmayı amaçlar. Dünya Kalite Günü, bu önemli konuyu vurgulamak ve sağlık hizmetlerinde daha yüksek kaliteye sahip olmayı teşvik etmek için bir fırsattır.” ifade edildi.

Kalite Yönetim Direktörlüğü çalışanlarımızdan; Esra Gül Aydoğdu; Sağlıkta kalitenin amacı, Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin kalite yönetim yapısı ve kalite birimi çalışanlarının yetki görev ve sorumlulukları, Hatice Nabi; Doküman oluşturma, yayınlama süreçlerimiz, Menzil Özkan; Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon Ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı’nın Ulusal Hasta Güvenliği Hedefleri doğrultusunda hasta güvenliğinde dikkat edilmesi ve alınması gereken önlemler, Pınar Özcan İstenmeyen Olay Bildirim Sistemine yapılan bildirimler, bildirimlerin analizi, süreci ve kök neden analizi ile ilgili sunumlarını yaptılar.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesinin SAS akredite iki hastanesi olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi kalite çalışanları süreçleri ile ilgili bilgi verdiler. 2024 yılında SAS akreditasyon denetimi geçirecek olan Genel Hastane ve Kalp Damar Hastanesi kalite çalışanları ile ilgili mevcut süreçler paylaşıldı. Hastane kalite çalışanlarının görüşleriyle program sona erdi.

• Kalite Günü (1).JPG
  • Kalite Günü (2).JPG