Bilkent Şehir Hastanemizde 14 Kasım “Dünya Diyabet Günü” Halk Bilgilendirmesi Etkinliği Düzenlendi.
15 Kasım 2023

Bilkent Şehir Hastanemizde 14 Kasım “Dünya Diyabet Günü” dolayısıyla Halk Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi.

Etkinliğe katılan Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cesur yaptığı konuşmada katılımcılara diyabet hastalığının sıklığını ve öneminden bahsetti.

Genel Hastanemizin Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Kliniklerince yoğun bir şekilde diyabet hastası bakıldığını ifade ederek böyle bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapmanın hem sağlık personeli hem de hastalarımız için önemli bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniğimizin İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Oya Topaloğlu, Diyabet nedir ve belirtileri nelerdir? konulu sunumuyla katılımcılara tecrübelerini aktardı.

Toplantının devamında, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Eğitim Görevlisi ve Temd Diyabet Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Didem Özdemir, Diyabet tanısı ve tedavisi konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinliğe Genel Hastanemizin Yönetim ekibi, kıymetli hocalarımız, çok sayıda personellerimiz ve değerli hastalarımız katılım sağladı.

Toplantı diyabetli hastalarımızın soruları ile son buldu.