Türk Dünyası’nın Kalp ve Damar Cerrahları Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde.
06 Aralık 2023

Türk Dünyası’nın Kalp ve Damar Cerrahları Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde.

Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri’nde görev yapan kalp ve damar cerrahları Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde pratik ve teorik eğitim görecek. Sağlık Bakanlığı koordinesinde teorik ve pratik eğitimle kalp ve damar cerrahlarının meslek hayatlarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Kalp ve Damar Cerrahisi Ortak Eğitim Programı’, Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde başladı.

Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri’nde görev yapan 35 doktor eğitim programından yararlanacak. 4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan eğitim programlarının ardından cerrahlar, görevlerini sürdürmek için kendi ülkelerine dönecek.

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin Koordinatör Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, eğitim programına katılan doktorlara titizlikle ve özenle eğitim verdiklerini ifade ederek, “Dünyada bir kural var bir iş nerede iyiyse o iş daha az bilinen yerlere doğru akar. Biz gittiğimiz yerde kendi öz vatanımızda ameliyat yapar gibi kendi arkadaşlarımıza eğitim verir gibi oradaki meslektaşlarımıza eğitim veriyoruz. Türk dünyasının aynı alanda insanlara hizmet etmeye çalışan doktorlarının bilgilerini birbirleriyle paylaştığı, birbirlerini daha güçlü kıldığı ve bütün coğrafyamıza hizmet etmeye gayret eden bir eğitim programıdır” ifadelerini kullandı. “Bakanlığımızın himayesinde bu organizasyonları sürdürmeyi arz ediyoruz.”

Bilkent Şehir Hastanesi Kalp Damar Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ise ilerleyen süreçte bu eğitimleri sürdürmek ve geliştirmek istediklerini belirterek, “Bugün kalp ameliyatları teorik programı yapacağız. Yarın da uygulamalı olarak ameliyathanemizde eğitimi sürdüreceğiz. Bu ameliyatları tamamladıktan sonra kardeşlerimiz ülkelerine dönecekler. Belirli periyodlarda bu programların devamını getireceğiz. Derneğimizin organizasyonunda bakanlığımızın himayesinde bu organizasyonları sürdürmeyi arz ediyoruz” dedi.

Öte yandan, programa, Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler Genel Müdürü Dr. Selami Kılıç’ın yanı sıra Ankara Bilkent şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Damar Hastanesinden Prof. Dr. Serap Aykut Aka, Azerbeycan Merkezi Klinik Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kamran Musayev yabancı misyon temsilcileri ile Türk devletlerinde görev alan doktorlar katıldı.

• Türk Dünyası