Alerji ve İmmünoloji Tanı Okulu 2024 bu yıl Hastanemizde, Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği desteği ve işbirliği ile düzenlendi.
18 Ocak 2024

Alerji ve İmmünoloji Tanı Okulu

Türkiye genelinde immünoloji ve alerji yan dal asistanları için düzenlenen ‘Alerji ve İmmünoloji Tanı Okulu 2024’ bu yıl Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde, Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği desteği ve işbirliği ile düzenlendi.

Hastanemiz Çocuk Hastalıkları Alerji Kliniği ve Çocuk Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu ve Yetişkin İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şadan Soyyiğit başkanlığında gerçekleşen kursa 80 yan dal asistanı katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüz ve aynı zamanda Çocuk Alerji Uzmanı olan Sn. Prof. Dr. Zülfikar Akelma, ilk defa Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen Tanı Okulu’nun yan dal asistanı eğitimine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Türkiye’nin dört bir yanından çok değerli konuşmacı ve eğitimci hocalarımızın yer aldığı okulun ilk gününde invivo ve invitro alerji tanı testlerini katılımcılar önce dinlediler, ardından kendileri uyguladılar. Okulun 2. günü ise, solunum fonksiyon testleri ve nazal provokasyon testlerini uygulamalı olarak deneyimlediler.

Tanı okulunun başarıyla gerçekleştirilmesinde katkıları olan Koordinatör Başhekimimiz Sn. Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve ekibine, destekleri için Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilşad Mungan’a, solunum fonksiyon testleri uygulamalı eğitimi için laboratuar desteği sağlayan Göğüs Hastalıkları İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ayşegül Karalezli’ ye, tüm konuşmacı ve eğitimci hocalarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

• Alerji ve İmmünoloji Tanı Okulu
  • Alerji ve İmmünoloji Tanı Okulu