Dünya Sigarayı Bırakma Günü Konferansı
16 Şubat 2024

Sağlık çalışanlarımız, Sigara Bırakma Günü etkinliğinde, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Dr. Taner Gökçınar'ın başkanlığında bir araya geldi.

Aile Hekimliği, Göğüs Hastalıkları ve Çocuk Adölesan Sigara Bırakma Polikliniği hekimlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sigara bırakma polikliniklerindeki işleyişten bahsedildi.

Hastanemizde görevli hekimler, sigara bırakma polikliniklerinde sunulan hizmetler ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaştılar. Sigara bırakma sürecinde izlenen adımlar, hastaların desteklenmesi ve motivasyonlarının arttırılması gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca, hastanemizde uygulanmaya başlanacak olan "Tam Dumansız Hava Sahası" projesi de katılımcılara aktarıldı.

Projenin hangi aşamada olduğu, planlanan adımlar ve hedeflenen sonuçlar konusunda detaylı bilgiler paylaşılırken, sağlık çalışanları da projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.

Bu toplantı, sigara bırakma konusunda farkındalığın arttırılması ve hastaların daha etkili bir şekilde desteklenmesi amacıyla önemli bir adım oldu. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi olarak, sağlıklı bir yaşamı desteklemek ve toplum sağlığını korumak adına sigara bırakma konusundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.