Bilkent Şehir Hastanemizde Yeme Bozuklukları Farkındalık Toplantısı Gerçekleşti.
06 Mart 2024

Bilkent Şehir Hastanemizde, Yeme Bozuklukları Farkındalık Haftasında konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Kliniğimiz ile Adolesan (Ergen) Sağlığı Kliniğimizin işbirliğinde bilgilendirme amaçlı bir panel gerçekleştirildi.

Panelde, beslenme ve yeme bozukluklarının, çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkan ciddi, zorlayıcı psikiyatrik bozukluklar olduğunun altı çizildi ve ergenlik döneminde görülme sıklığında artış olan yeme bozukluklarının, çocuklarda olumsuz tıbbi ve ruhsal sonuçlara neden olduğu anlatıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda, yeme bozuklukları tedavisinin Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Adolesan (Ergen) Sağlığı alanında uzmanlaşmış hekim, hemşire, diyetisyen ve psikologların dahil olduğu “Multidisipliner Tedavi” yaklaşımı gerektirdiğinin belirtilirken; hastanemizde hizmet veren Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğimizin de, yataklı servisi ile özellikle yeme bozuklukları tedavisi açısından referans olma özelliğine sahip olduğu ifade edildi.