Bilkent Şehir Hastanemizde, Ankara İl Sağlık Müdürlüğümüz İş Birliğiyle Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİYAD) Kursu Düzenlendi.
11 Mart 2024

Bilkent Şehir Hastanemizde, Ankara İl Sağlık Müdürlüğümüz İş Birliğiyle "Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİYAD) Kursu" Düzenlendi.

Hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilen ilk "Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİYAD) Kursu", 7-8 Mart 2024 tarihlerinde Çocuk Acil Kliniği Eğitim Görevlileri Prof. Dr. Can Demir Karacan ve Doç. Dr. Halise Akça liderliğinde başarıyla tamamlandı. Bu kurs, hastanenin çocuk sağlığı hizmetlerine yönelik kalitenin artırılması ve acil durum müdahalelerindeki etkinliğin artırılması amacıyla düzenlenmiştir.

Kurs kapsamında, çocuklara yönelik temel yaşam desteği ve acil durum müdahalelerine ilişkin eğitimler verilerek ülkedeki bebek ve çocuk ölüm oranlarının azaltılması hedeflenmektedir. Sertifika törenine katılanlar arasında Çocuk Hastanemiz Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu da yer aldı. Mısırlıoğlu, kursa katılan eğitim görevlileri ve uzmanlara teşekkür ederek, çocuk sağlığı alanındaki eğitimin sürekliliğinin önemine vurgu yaptı.

Bu tür eğitimlerin, sağlık personelinin yetkinliklerini artırmak ve toplum sağlığını güçlendirmek adına kritik bir rol oynadığı vurgulanırken, benzer etkinliklerin düzenlenmesi ve yaygınlaştırılması çağrısı yapıldı.