Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi Olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nı Birlik ve Dayanışma Duygularıyla Kutladık
15 Mart 2024

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi olarak birlik ve dayanışma duyguları ile hazırladığımız 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı, hastanemizde geniş katılım ile gerçekleştirildi.

Program, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Şehitlerimiz ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Koordinatör Başhekim Yardımcımız Dr. Taner Gökçınar’ın konuşması ile başladı.

Dr. Taner Gökçınar, Tıp Bayramının tarihçesinden bahsederek hekimliğin günümüze kadar ulaşan manevi yönüne vurgu yaptı. Bu vesile ile hastanemizin 5. Yaşını da kutlayan Gökçınar, Tıp Bayramının tüm sağlık camiası adına daha nice güzel günlerde kutlanmasını temenni etti.

Ardından Acil Tıp Kliniğimizin Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Gülhan Kurtoğlu Çelik “Hekimliğin Küresel Sevgi Dili” başlıklı konferansında hekim olmanın zor, fakat keyifli ve manevi doyumu yüksek bir meslek olduğunu ifade etti. Hekim olma serüvenini anlatan Çelik, tüm sağlık camiasının bu güzel gününü kutlayarak sözlerini noktaladı.

Program, hastanemiz çalışanlarından oluşan müzik topluluğu Grup Vital’in konserinin ardından Bahçelievler Türk Müziği Topluluğu’nun konseri ile devam etti. Konserin sonunda topluluğun Şefi Yalçın Aksoy’un bestesini, Vedat Fidanboy’un güftesini yaptığı “Bilkent Şehir Hastanesi Marşı”, hastanemiz çalışanları ile beraber coşkuyla seslendirildi.

Programın son bölümünde ise hastanemizin hekimlerinin resim, fotoğraf ve heykellerinden oluşan “Hekimlerin Elinden Sanat Sergisi” ve Bağlıca Doğa Koleji öğrencilerinin hekimlerimize teşekkür etmek amacıyla yaptıkları resimlerin sergilendiği “Bağlıca Doğa Koleji İlkokulu Öğrencilerinin Tıp Bayramı Sergisi” açılışları gerçekleştirildi. Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin kuruluşunun 5. Yılının da kutlandığı 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.