Ankara Şehir Hastanemizde Alanında Öncü Akademisyenlerimiz Tarafından Laparoskopik Kolorektal Cerrahi Kursu Düzenlendi
04 Şubat 2022

Laparoskopik Cerrahi Kursu1.jpg

Ankara Şehir Hastanemizde Alanında Öncü Akademisyenlerimiz Tarafından Laparoskopik Kolorektral Cerrahi Kursu Düzenlendi.

Kurs, Genel Cerrahi Kliniği ve Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik’in açılış konuşmaları ile başladı.

Kursun ilk gününde Doç. Dr. Erol Aksoy, “Kolon Ve Rektum Kanserinin Tedavisinde Laparoskopinin Yeri”; Prof. Dr. A. Keşşaf Aşlar, “Kolon ve Rektumun Cerrahi Anatomisi”; Prof. Dr. Yusuf B. Özoğul, “Ameliyat Odasının Düzeni, Enstrümanlar, Sağ ve Sol Hemikolektomide, Sigmoidektomide ve Rektum Cerrahisinde Port Yerleri”, Op. Dr. Erol Pişkin, “Laparoskopik Sağ-Sol Hemikolektomide ve Sigmoidektomide Cerrahi Teknikler”, Doç. Dr. Volkan Öter “Robotic Kolon Rektum Rezeksiyonu” ve Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, “Laparoskopik Anterior, Low Anterior ve Abdominoperineal Cerrahi Teknikler” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kursun ikinci gününde ise katılımcılarla birlikte canlı ameliyatlar gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Volkan Öter ve Op. Dr. Erol Pişkin tarafından Robotik Low Anterior Rezeksiyon, Op. Dr. Erol Pişkin tarafından Laparoskopik sağ hemikolektomi/CME/İntrakorporeal anastomoz, Doç. Dr. Kadri Çolakoğlu ve Doç. Dr. Erol Aksoy tarafından Laparoskopik Anterior Rezeksiyon prosedürleri gerçekleştirildi.

Kurs bitiminde katılımcı hekimlere sertifikaları takdim edildi.

• IMG_0445.JPG
  • IMG_0461.JPG