Ankara Şehir Hastanesi Sağlık İletişimi Buluşmaları kapsamında hastanemiz konferans salonunda kısıtlı katılımla ve aynı zamanda on-line olarak Dijital Medya Okuryazarlığı Eğitimi gerçekleştirildi.
09 Şubat 2022

10.JPG

Ankara Şehir Hastanemizde sağlık iletişimine verdiğimiz önem bağlamında, iletişimdeki yenilikleri görünür kılmak ve bu husustaki bilgilerin paylaşılmasını sağlayarak hem bireysel hem de toplumsal iletişim yönetimine katkıda bulunmak amacıyla, her ay bir konu başlığıyla, Sağlık İletişimi Buluşmalarının gerçekleştirilmesi planlandı.

Sürekli gelişen ve yenilenen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu avantajlardan en etkili şekilde yararlanabilmek ve bu teknolojileri kullanırken karşı karşıya kalınabilecek riskleri azaltmak, sorumluluk ve haklar konusunda farkında olabilmek için dijital medya okuryazarlığı becerisine sahip olmak gerektiği bilinciyle bu buluşmaların ilk toplantısında "Dijital Medya Okuryazarlığı Eğitimi" gerçekleştirildi.

Eğitim toplantısına Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sema Becerikli ve Dr. Nilüfer Pınar Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sema Becerikli, sağlık iletişimine önem veren bir yönetimsel vizyonla bir arada olmaktan ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etme fırsatı bulmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Sağlık alanında iletişim becerisinin çok önemli olduğunu ve günümüzde bu alana dijital iletişimin de girdiğini belirterek özellikle dijital medya kullanım becerisinin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Nilüfer Pınar Kılıç söz alarak Dijital Medya Okuryazarlığını dijital mecralarda paylaşılan örnek içeriklerle hazırladığı sunum eşliğinde anlattı. Dijital medyayı kullanırken haklarımız ve sorumluluklarımızın bilincinde olursak oluşabilecek zararlardan korunabileceğimizi ve bilerek ya da bilmeden kendimize ya da başkasına zarar vermenin önüne geçebileceğimizi ifade etti.

Eğitim toplantısının sonunda Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen tarafından konuşmacı hocalarımıza Ankara Şehir Hastanesi Ailesi adına teşekkür belgesi takdim edildi.

• 6-1.JPG
  • DİJİTAL MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ.jpeg