Kardiyoloji Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Temizhan Kalp Sağlığı Haftası nedeni ile bilgilendirmelerde bulundu.
15 Nisan 2022

Kalp Sağlığı Haftası2.png

Ömrünüze gelecek ve sevgi sığdırmak için kalbinize iyi bakın!!!

Covid Pandemisi’ nin yüksek hastalık ve ölüm oranlarına rağmen hala kalp ve damar hastalıkları tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de yaşamı tehdit eden ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

Alkol ve tütün kullanımından uzak durmak, sağlıklı ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve yürüyüş gibi alınabilecek temel tedbirlerle kalp ve damar hastalıklarının büyük oranda önüne geçilebilir. Dünya Sağlık Örgütü uygun yaşam tarzı değişiklikleri ve düzeltilebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerin dörtte üçünden fazlasının önlenebileceğini bildirmektedir.

Kalp Sağlığı Haftası, kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi vermek, kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek amacıyla tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de her yıl Nisan ayında kutlanmaktadır. Böylesine özel gün ve haftalarda, yapılan aktiviteler, yazılı ve görsel medya aracılığıyla yapılan bildirimler ile toplumsal farkındalığı artırmak, kalp ve damar hastalıkların gelişimini önlemek ve hastalıkların küresel etkilerini azaltmak için halkın bilinç düzeyini artırmak hedeflenmektedir.

Ankara Şehir Hastanesi Yüksek İhtisas Kalp ve Damar Hastanesi tüm ekipleriyle sadece hastalarımızın tedavisi için değil, vatandaşlarımızın bu hastalıklardan korunabilmesi için gerekli eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Kalbinize İyi Bakın, Sağlık ve Sevgiyle Kalın.