Hastanemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı
25 Nisan 2022

Hastanemizde devam eden tedavileri nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hastanede geçirecek olan çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşatabilmek amacıyla “Ankara Şehir Hastanesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliği” gerçekleştirildi.

Etkinlikte müzik ve palyaço eşliğinde hediye dağıtımı yapıldı ve çocuk şarkılarından oluşan bir konser verildi. Ankara Şehir Hastanesi Ailesi olarak bu yıl iki projeyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını karşıladık. "Birlikte Oynayalım Projesi" kapsamında hastanemiz çalışanlarının çocukları moral veren bir notla birlikte bir oyuncağı Kurumsal İletişim Birimine gönderdiler. Hastanemiz çalışanları bu projemize birlik ve dayanışma duyguları ve güçlü kurumsal aile bağları sayesinde yoğun katılım gösterdi ve çok fazla oyuncak hediyesi gönderdiler.

"Geri Dönüştürelim Gülümsetelim Projesi" kapsamında ise hastanemizde yatan hastalarımız, onlara moral verebilmek amacıyla açtığımız Moral Sanat Atölyelerinde, Çankaya Halk Eğitim Merkezinden gelen öğretmenler eşliğinde hasta çocuklarımıza oyuncaklar ürettiler. Bu proje kapsamında çalışanlarımıza yapılan duyuru ile toplanan geri dönüştürülebilir malzemeler bu atölyelerde oyuncaklara dönüştürüldü. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu geri dönüşüm oyuncakları da, notlarla birlikte gönderilen oyuncaklarla beraber çocuklarımıza hediye olarak takdim edildi.

Etkinlik kapsamında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan gönüllü müzik grupları çocuk şarkılarının yer aldığı bir konser verdiler.