12 Mayıs 2022

Ankara Şehir Hastanemizde “Dünya El Hijyeni Farkındalık Günü Etkinliği” yoğun içerikli bir programla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmalarını Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner yaptı. Güner konuşmasında, el hijyeninin önemine vurgu yaparken, enfeksiyonların önlenmesi açısından en çok dikkat edilmesi gereken hususun el hijyeni olduğunu belirtti. Bu yıl tüm dünyada, “Güvenliğimiz için birleşelim!” temasıyla farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlenerek konuya dikkat çekilmeye çalışıldığını anlatan Güner, Ankara Şehir Hastanesinde çalışanların el hijyeni konusunda çok duyarlı olduklarını ve enfeksiyonların önlenmesi açısında elbirliğiyle, büyük özveriyle çalışıldığını ifade etti. Koordinatör Başhekim Surel ise konuşmasında, el hijyeni konusuna hem sağlık hizmeti sunumu sırasında azami dikkat eden hem de bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak üzere çalışmalar yapan Ankara Şehir Hastanesi çalışanlarının gayretinden bahsetti. “Özveriyle mesleklerini icra etme çabası içindeyken bir taraftan da daima enfeksiyonların önlenmesi bilinciyle hareket eden, el hijyeni konusunda dikkatli davranan, bu konuda farkındalık oluşturma gayreti gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” diyerek sözlerini bitirdi.

Programda, tüm kliniklerden, el hijyenine dikkat çekmek üzere gönderilen fotoğraflardan oluşan “Ankara Şehir Hastanesi El Hijyeni Farkındalık Güncesi” başlıklı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından 2021 yılı değerlendirmesi sonucunda bünyemizde hizmet veren yedi hastanemizde “El Hijyeni Uyum Oranı En Yüksek Klinik” seçilen kliniklere teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen ödüllü slogan yarışmasında ilk üçe giren sloganların sahiplerine de programda ödülleri takdim edildi.

Kurumsal e-maile çalışanlarımız tarafından gönderilen yüzlerce slogan arasından Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından seçilen “TEMİZLİK ELİMDE HASTAM GÜVENDE” sloganıyla Burcu Baltacıoğlu birinci, “ÖNCE SUYA SABUNA SONRA SEVDİKLERİNE DOKUN” sloganıyla Filiz Altunay ikinci olurken “ELLERİMİZ TEMİZ OLSUN HEDİYEMİZ SAĞLIK OLSUN” sloganıyla da Gülderen Şaylan üçüncü oldu. Ankara Şehir Hastanesi Ailesi hatıra fotoğrafının ardından ikram ve stant etkinlikleriyle devam eden programın sergi bölümünde de “El Hijyeni Uyum Oranı En Yüksek Klinik” seçilen kliniklerde görev yapanların, bu başarıya emek verenlerin ellerini sergilemek üzere hazırladıkları, renkli boyalarla beyaz fotoblok kartona yaptıkları el baskısı resimler sergilendi. Ayrıca, Dünya El Hijyeni Farkındalık etkinlikleri kapsamında Ankara Şehir Hastanesi bünyesinde hizmet veren 7 hastanemizde kurulan stantlarda Enfeksiyon Kontrol Komitesi ekipleri tarafından hem çalışanlarımıza hem de halkımıza yönelik aktiviteler gerçekleştirdi.

• Fizik Tedavi El Hijyeni.JPG
  • Çocuk El Hijyeni.JPG