Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Deprem Durum Değerlendirme Toplantısı, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel başkanlığında gerçekleşti.
14 Şubat 2023

Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, Kriz Koordinasyon Birimimiz organizasyonunda depremin ilk anlarından itibaren bölgeye gönderilen görevli ve gönüllü personelimizin bölgeye intikalinin başarıyla sağlandığını ve ilk müdahalelerin ekibimiz tarafından başarıyla yürütüldüğünü belirtirken, hastanemizde uygulanan afet planı sürecini ve önemini anlattı.

Surel, Deprem haberi sonrası sağlık personelimizin biran önce deprem bölgesine gitmek istediklerini belirtirken ülkemizi derinden etkileyen bu zorlu süreçte görevli ve gönüllü olarak giden ekibimizin göstermiş oldukları özveri, gayret ve gönülden çabaları için teşekkür etti.

Toplantıda görevli ve gönüllü olarak görev alan Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Uzm. Dr. Karabekir Ercan, Doç. Dr. Mehmet Ergin, Op. Dr. Fatma Cemra Sazak Kundi, Doç. Dr. Serdar Gökay Terzioğlu, deprem bölgesindeki yaşadıkları tecrübeleri aktardılar.

Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği doktorlarımızdan Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, “Görevli arkadaşların bölgeye intikali sonrası kendilerinin de gönüllü olmak istediklerini ve hazırlanıp sabah erkenden yola çıktıklarını dile getirdi. Ekip olarak Hatay Dörtyol Devlet Hastanesine geçtiklerini orada 200 den fazla ameliyat gerçekleştirdiklerini ve ekiplerin bu süreçte canla başla çalıştıklarını dile getiriken, “Ülke olarak el birliğiyle en kısa sürede bu zorlu günleri aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Radyoloji Kliniğimizin İdari Sorumlusu Uzm. Dr. Karabekir Ercan, Hekim ve Sağlık Personeli arkadaşlarımızın inanılmaz bir gayret içinde olduklarını ve ilk 2 günün çok önemli geçtiğini, deprem bölgesinde bulunan hastanelerin tıbbi ihtiyaçlarının tespit ettiklerini ve bakanlığımız koordinatörlüğünde ihtiyaçların karşılandığını dile getirdi.

Deprem bölgesine ilk ulaşan hekimlerimizden Acil Tıp Kliniği Doktorumuz Doç. Dr. Mehmet Ergin, İskenderun Devlet Hastanesine ulaştıklarında 2 bloğun yıkıldığını, çok sayıda servis hastasının olduğunu ve hemen hastaları devralarak tedavilere başladıklarını anlattı.