2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü
31 Mart 2023


Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniğimizin İdari Sorumlusu Doç. Dr. Gülser Şenses Dinç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu.

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) doğuştan gelen, belirtileri yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan nöropsikiyatrik bir bozukluktur.

Son verilere göre her 36 çocuktan biri OSB tanısı almaktadır. Bu bozuklukta en temel sorun sosyal iletişim alanındadır. OSB tanısı çocuk psikiyatrisi hekimi tarafından ayrıntılı psikiyatrik ve tıbbi değerlendirme sonrasında konulur.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Kliniğimizde multidisipliner yaklaşımla bu çocukların psikiyatrik, nörololojik ve metabolik değerlendirmeleri yapılmaktadır. Tanı sonrasında çocuğa özel olarak tedavi planı belirlenerek takip edilmektedir.

Otizm Sprektrum Bozukluğu birincil tedavisi özel eğitimdir. İlaç tedavisi yalnızca eşlik eden diğer psikiyatrik sorunların varlığında kullanılır. Erken tanı tedavi için çok önemlidir. Çocuğunuz göz teması kurmuyor, seslenildiğinde bakmıyor, parmağı ile işaret etmiyor, taklit yapmıyor, 16. ayda anlamlı kelime kullanmıyor, 2 yaşta cümle kurmuyor, yalnız kalmayı tercih ediyor, tekrarlayan hareketler yapıyorsa mutlaka bir çocuk psikiyatrisi kliniğimize başvurunuz.

Sağlıklı günler dilerim.