Cerrahi Hibrid Toplantılarının Beşincisi, Yüz yüze ve çevrim içi olarak alanında öncü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.
14 Nisan 2023

Cerrahi Hibrid Toplantılarının Beşincisi, “Pankreasın Kistik Neoplazmaları” konulu Panel, Yüz yüze ve çevrim içi olarak alanında öncü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Genel Cerrahi Kliniği ve Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniğimizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı’ nın açılış konuşmaları ile başladı.

Toplantıya katılanlara bilgilendirme sunumu hastanemiz Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mükerrem Cete’ nin takdimleriyle sürdü. Patoloji Kliniğimizin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Turhan “Pankreasın Kistik Lezyonlarının Sınıflaması FNA ve Frozenda Patolojiye ne kadar güvenebiliriz?”, Radyoloji Kliniğimizin Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sarper Ökten ”Pankreasın Kistik Lezyonlarının Ayırıcı Tanısında Hangi Radyolojik Tetkikleri İstemeliyiz. Ne Zaman Radyolog olarak Bu Kisti Ameliyat etmek gerekir diyorsunuz?”, Güven Hastanesi-Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilek Oğuz “Pankreasın Kistik Lezyonlarının ayırıcı tanısında EUSG ve Kist içeriğinin direkt incelenmesi ve güncel gelişmeler”, Nükleer Tıp Kliniğimizin Dr. Öğr. Üyesi Nazım Coşkun “Pankreasın Kistik Lezyonlarında PET’in Yeri Var mıdır?”, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Acar Tüzüner “Pankreasın Kistik Lezyonlarında Cerrahın Bakışı” ve Gastaroenteroloji Cerrahisi Kliniğimizden Op. Dr. Alper Güven Olgu Sunumu ile tüm konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel, online katılımcılardan gelen sorular ve katkılar bölümü ile devam etti. Panelin ardından misafirlerimizin katıldığı iftar yemeğimiz ile toplantı son buldu.

• Hibrit Toplantısı (1).jpg
  • Hibrit Toplantısı (2).jpeg