Hastanemizde Dünya Parkinson Günü Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılım ile Gerçekleşti.
12 Nisan 2023

Parkinson hastalığını konuşmak, ülkemizde ve dünyada hastalığın farkındalığını arttırarak hasta ve yakınlarının yaşam kalitelerini yükseltmek, Parkinson hastalığını yavaşlatmak ya da kökten tedavisi için gelecekteki tedavilerin geliştirilebilmesine katkı sağlayabilmek amacıyla 11 Nisan Dünya Parkinson Günü Bilgilendirme Toplantısı hastanemizin yöneticileri, çalışanları, hasta ve hasta yakınlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Eğitim Üyesi Prof. Dr. Bülent Elibol, Hastanemizin Nöroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Yeşim Sücüllü Karadağ ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar’ın yaptığı toplantıda Parkinson hastalığı ile ilgili bilimsel bilgiler paylaşıldı.

Bilimsel programın ardından hasta ve yakınları için fizyoterapist rehberliğinde ve müzik eşliğinde Parkinson hastalığının tedavisine katkıda bulunabilecek faydalı hareketlerin yer aldığı bir aktivite gerçekleştirildi.

Toplantıda, soru cevap etkinliğinin ardından hastanemiz çalışanlarından Gitar Moral Sanat Atölyesi Eğitmeni Teoman Ergin Bersoğlu ve Solist Senem Çaltak’ın verdiği mini konser, hastalar ve yakınları tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Toplantı, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.