24 Nisan 2023

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla aralarında depremden etkilenenlerin de yer aldığı çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde düzenlenen etkinlikte, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve hastanede tedavi altında bulunan çok sayıda çocuk da yer aldı.
Ankara Ukulele Topluluğu'nun gösteri sunduğu programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekilimiz Jülide Sarıeroğlu da katıldı. Sarıeroğlu konuşmasında “Bizlere bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz." dedi. Daha sonra sahneye davet edilen çocuklar, 23 Nisan ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı, şiirler okudu.

Etkinliklere katılan 7 yaşındaki Nilsu Doğan, eğlenceli vakit geçirdiğini belirterek, "23 Nisan benim için çocukların mutlu olmasını, gülmesini ifade ediyor. Çocuklar mutlu olmalı çünkü Atatürk bugünü bizlere armağan etti." diye konuştu.

"Çocukların gözlerindeki ışıltıyı artırmak bizi sevindirdi"

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar, etkinlikle depremden etkilenen çocuklara güzel vakit geçirtmek istediklerini söyledi.

Yaşar, "Bugün çok özel bir gün. İki bayramı beraber kutluyoruz. Aramızda çok sayıda depremzede çocuğumuz var. Deprem bizim için çok yıkıcıydı. Depremin yaralarını hızla sarabilmek adına özellikle çocuk hastalarımızla ilgili böyle sosyal aktiviteleri sürekli düzenliyoruz. 23 Nisan da bunun önemli bir basamağıydı. Bu mutlu günde çocuklarımızla beraber olmak, onları mutlu etmek, çocukların gözlerindeki ışıltıyı artırmak bizi sevindirdi." diye konuştu.

Hastane yöneticilerimiz, Çocuk Hastanemizde yatarak tedavi gören ve etkinliğe katılamayan çocukları ziyaret ederek, her yıl 23 Nisan öncesinde hastanemizde uyguladığımız "Birlikte Oynayalım" projemiz kapsamında hastanemiz çalışanlarının çocuklarından hasta çocuklarımıza, moral vermek üzere yazılmış bir not ile birlikte oyuncakları hediye ettiler.

• 5-1.jpeg