Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin ev sahipliğinde “Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu” gerçekleşti.
28 Nisan 2023

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin ev sahipliğinde Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon ve Geriatri Klinikleri ortak toplantılarının ilki olan “Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu” gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimimiz Prof. Dr. Evren YAŞAR'ın yaptığı toplantıda, Özellikle FTR ve Geriatri’nin hizmet verdiği hasta popülasyonunun benzerliğine ve hizmet genişliğine vurgu yaptı. İlkinin gerçekleştiği bu günden sonra daha da güçlenerek işbirliğinin devam edeceğine inancını vurguladı.

Ardından FTR Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Neşe ÖZGİRGİN ortak toplantı davetine iştirakleri için Geriatri Kliniği üyelerine teşekkürlerini sundu ve verimli bir toplantı geçmesini dileyerek gelecekte planlanan programda olan “Yaşlılarda Karşılaşılan Sorunlar”, “Geriatrik Popülasyonda Evde Sağlık ve Taburculuk sonrası Rehabilitasyon” ve “Özellikli Geriatrik Popülasyonlarda Hasta Eğitim Programları” konuları için de heyecanlı ve istekli olan her iki branşın üyelerine başarılar diledi.

İlk oturuma başkanlık yapmak üzere Geriatri Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Kamile SILAY ile FTR Hastanesi Geriatrik Rehabilitasyon Sorumlusu Prof. Dr. Nilüfer Kutay ORDU GÖKKAYA davet edildiler.

İlk oturumun konusu olan Sağlıklı Yaşlanma ana başlıklarından, “Sağlıklı Yaşlanma ve Koruyucu Hekimlik” Uzm. Dr. Rana TUNA DOĞRUL tarafından “Sağlıklı Yaşlanma ve Egzersiz” de ikinci konuşmacı Uzm. Dr. Emine Esra BİLİR tarafından özellikli yönleri ile vurgulandı.

Kısa bir aranın ardından ikinci oturumda ise “Bilişsel ve Ruhsal Sağlığın Korunması”  Doç. Dr. Güneş Arık tarafından, “Bilişsel ve Ruhsal Sağlığın Korunmasında Egzersizin Yeri”  Doç. Dr. Hüma BÖLÜK ŞENLİKÇİ tarafından detaylı olarak beslenme, takviyeler ve özellikli egzersizler yönleri ile oldukça detaylı sunuldu.

Her iki oturumun sonunda bir çok katılımcının soru ve katkıları ile devam eden konuşmalar dilek temenni ve gelecek programda sunulacak konuların vurguları ile sonlandırıldı.