Moral Sanat Atölyeleri Yıl Sonu Kermesi Hastalarımızın ve Çalışanlarımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi.
22 Haziran 2023

Bütüncül tedavi yaklaşımı prensibimiz, hastalarımızın ve çalışanlarımızın memnuniyetini önceleyen sağlık hizmeti sunumu anlayışımız bağlamında, hastanemizde yatarak tedavi gören hastalarımıza moral ve motivasyon amacıyla Çankaya Halk Eğitimi Merkezi desteğiyle açtığımız Moral Sanat Atölyelerimizin yıl sonu sergisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kermeste Çocuk Onkoloji, Çocuk Psikiyatri, Yetişkin Psikiyatri, Geriatri, Radyasyon Onkolojisi Klinikleriyle, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanelerinde yer alan Moral Sanat Atölyelerinde hastalarımızın yaptığı ahşap boyama, makrome, keçe, resim, ebru sanatı ürünleri sergilendi. Ankara Bilkent Şehir Hastanemiz tarafından geliştirilen “Geri Dönüştürelim Gülümsetelim Projesi” kapsamında, hastanemiz çalışanlarının temin ettiği geri dönüştürebilir malzemelerin Moral Sanat Atölyelerimizde eğitmenler ve değerli hastalarımız tarafından, kullanılabilir ürünlere dönüştürülmesi sonucunda üretilen geri dönüşüm eserleri de kermesimizde yerini aldı. Ayrıca çalışanlarımıza yönelik moral ve motivasyon amacıyla, çalışanlarımızın talepleri doğrultusuyla Çankaya Halk Eğitimi Merkezi desteğiyle mesai sonrasında Eğitim Merkezimizde açtığımız Moral Sanat Atölyelerimizde çalışanlarımız tarafından yapılan ürünler de kermesimizde sergilendi. Bu kapsamda açtığımız Dikiş Atölyesi, Takı Tasarım Atölyesi, Kağıt Rölyef Atölyesi, Makrome Atölyesi, Tığ Örgü Çanta Atölyesi, Çini Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi, Fotoğraf Atölyesinde çalışanlarımızın ürettiği ürünler kermeste sergilendi.

Kermesin açılışında Moral Sanat Atölyelerimizin bir yıllık aktivite sürecinin yansıtıldığı Sinevizyon Gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ve açılış konuşmalarının ardından ise Diksiyon Kursumuza katılan Sağlık Kurulu Birimimizde Görevli Sevim Özbey bir şiir okudu. Daha sonra Halk Oyunları Kursumuza katılan çalışanlarımızın oluşturduğu Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Halk Oyunları Topluluğu “Anadolu’dan Motifler Halk Oyunları Gösterisi”ni sundu.

Moral Sanat Atölyelerimizin yıl sonu kermesinin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanımızın Değerli Eşi Hanımefendi Ayşe Tekin ile birlikte yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve kursiyer olan çalışanlarımız ile birlikte açılış gerçekleştirildi.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız ve Kalite Direktörümüz Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen yaptığı konuşmada “Pandemi öncesi açtığımız ancak pandemi nedeniyle ara verdiğimiz kurslarımıza ve moral atölyesi faaliyetlerimize Eylül 2021 tarihindeki yeni dönemin başlangıcından bugüne kadar 1100 çalışanımız ve yüzlerce hastamız/hasta yakınımız katıldı. Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde çalışanlarımız ve hastalarımız için toplam 28 Moral Sanat Atölyesi aktif olarak hizmet vermekte ve Çankaya Halk Eğitimi Merkezi görevlendirmesiyle de 23 öğretmen görev yapmaktadır. Hastalarımız ve çalışanlarımız için moral kaynağı haline gelen atölyelerin aktif olarak faaliyetine devam etmesine destek veren Çankaya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kurumsal ailemiz adına teşekkür ederiz, kermeste sergilenen ürünlere emek veren hastalarımıza ve çalışanlarımıza da emekleri için teşekkür ederiz.” dedi.

Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Kemal Yıldız ise konuşmasında kurumsal işbirliklerine verdikleri öneme vurgu yaparak buradaki atölyelerin özel bir önemi olduğunu ifade etti. “Cana can katanlarla cana can bekleyenlerin birlikteliğinin sergisi bu sergi.” diyerek emek verenlere teşekkür etti.