TÜSEB ve Ankara Bilkent Şehir Hastanemiz İş Birliği Toplantısı TÜSEB Aziz Sancar Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi.
07 Ağustos 2023

33EA775B-1362-42CA-B3B0-780B3F7970FB.jpeg

Toplantıya TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan AKDOĞAN, TÜSEB Başkan Yardımcısı ve Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Rabia ÇAKIR KOÇ, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet SUREL, Koordinatör Başhekim Yardımcıslarımız Doç. Dr. Burak CİVELEK, Uzman Dr. Sinan KORUKLUOĞLU, Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş KARA, Türkiye Kanser Enstitüsü Başkan V. Doç. Dr. Burcu YÜCEL, Türkiye Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Figen ÇİZMECİ ŞENEL, TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İMAMOĞLU, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanı Batuhan YEŞİLYURT, TÜSEB akademisyenleri, Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin araştırmacı, akademisyen hekimleri ve diğer birimlerden oluşan heyet katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan AKDOĞAN, “Sağlıkta Fikirden Ürüne Dönüşüm Sürecinde TÜSEB” başlıklı sunumuyla konusu sadece sağlık bilim ve teknolojilerinin geliştirilmesi olan TÜSEB’in rolü, iş birliği modelleri, endüstriyel dönüşüm ve 2050’ye doğru sağlığın geleceği doğrultusunda yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin Koordinatör Başhekimi Dr. Aziz Ahmet SUREL ise açılış konuşmasında; toplantı kapsamında ikili iş birliklerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların hız kazanacağına, TÜSEB’in sağlayacağı destekler sayesinde sağlık alanında ihtiyaca yönelik projelerin gerçekleşeceğine olan inancını vurguladı.

TÜSEB Proje Yönetimi Destek ve Daire Başkanı Batuhan YEŞİLYURT “Proje Bazlı İş Birlikleri”, TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İMAMOĞLU “Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtımı”, Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş KARA “Türkiye’de Aşı Çalışmaları: Bugünü ve Yarını”, Türkiye Kanser Enstitüsü Başkan V. Doç. Dr. Burcu YÜCEL “Türkiye Ulusal Genom ve Biyoinformatik Projesi” ve Biyomedikal Mühendisimiz Bilal BECEREN “Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde Klinik Mühendislik Hizmetleri” sunumuyla katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Toplantı kapsamında; TÜSEB ve Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin olası iş birlikleri değerlendirilerek kısa, orta ve uzun vadeli ortak çalışma alanlarının oluşturulması konusunda planlamalar yapıldı.

• 33EA775B-1362-42CA-B3B0-780B3F7970FB.jpeg
  • DB2983C1-87E2-4107-AB41-897C49EB7469.jpeg