28 Eylül 2023

10.JPG

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Kliniğimizin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programı ve İlk Dersi Konferans Salonumuzda gerçekleştirildi.

Açılış Programına Koordinatör Başhekim Yardımcılarımız, Hastane Yöneticilerimiz, Yoğun Bakım Hocaları, Uzman ve Yan Dal Asistan Hekimlerimiz katıldı. Akademik Yıl Açılış konuşmalarını, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Burak Civelek, Yoğun Bakım Kliniğimizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş gerçekleştirdi.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Burak Civelek; Hastanemizin yoğun bakım kliniklerinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Yoğun bakım kliniklerinin en kritik hastaların tedavi edildiği üniteler olduğundan ve hastanemizin başarıyla işleyebilmesi için bu ünitelerde, en üst düzeyde kaliteli hizmet verilmesine yönetimin verdiği önemden bahsetti. Ayrıca yoğun bakım çalışanlarının sürekli olarak güncel tıbbi bilgi ve becerilere sahip olmalarının, hasta tedavisi ve bakımının en iyi şekilde yapılabilmesi için çok önemli olduğunu, hastanemizdeki yoğun bakım eğitim programlarının güncel tutulması ve sürekli eğitimin önemini vurguladı. Bununla birlikte yoğun bakım eğitiminin sadece teorik bilgi ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda pratik deneyimlerin de büyük bir değer taşıdığını belirterek, eğitim faaliyetlerinde hem teorik hem de pratik yönlerin geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti ve bu şekilde hastalarımıza en iyi bakımı sunmaya devam edebileceğimize inancını dile getirdi.

Yoğun Bakım Kliniğimizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş konuşmasında; Hastanemiz Yoğun Bakım Kliniğinin geçmişten günümüze kadar gerçekleştirdiği hizmetlere değindi. Aynı zamanda, Yoğun Bakım Kliniğimizin geçmişteki başarılarına ve bu başarıların gelecekteki çalışmalarımız için bir ilham kaynağı olduğuna dikkat çekti. Geleceğe yönelik olarak, 2023-2024 yılında ve sonraki yıllarda planlanan eğitim faaliyetlerine değindi. Yoğun bakım alanındaki tıbbi gelişmelerin hızla değiştiğini ve gelişen teknolojiye ayak uydurmanın kritik olduğunu belirtti. Bu nedenle, gelecekteki eğitim programlarının, yoğun bakım hekimlerinin en son tıbbi bilgi ve teknolojileri öğrenmelerini sağlamak için güncel ve kapsamlı olacağını vurgulayarak, Yoğun Bakım Kliniğinin geleceğe dönük olarak planlanan eğitim faaliyetlerinin yoğun bakımlarımızı daha da güçlendireceğine ve hasta bakım kalitesini yükselteceğine inancını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Yoğun Bakım Kliniğimizde görev yapan ve 2023 yılında Doçentlik Unvanı alan değerli hekimlerimiz Doç. Dr. Hayriye Cankar Dal ve Doç. Dr. Deniz Kosovalı' ya Yoğun Bakım Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan ve Nöroloji Ortopedi Hastanemiz Yoğun Bakımlar Sorumlusu Prof. Dr. Deniz Erdem tarafından çiçekleri takdim edildi.

Program devamında, 2023-2024 Akademik Yılın İlk Dersi Yoğun Bakım Kliniğimiz hekimlerinden Dr. Öğr. Üyesi Duygu Kayar Çalılı’ nın "Yoğun Bakım Personelinin Temel Çalışma Prensiplerinin Gözden Geçirilmesi" sunumuyla gerçekleşti ve program sona erdi.