Пластическая хирургия

10.03.2023


  • IMG_9622.JPG
  • IMG_9624.JPG
  • IMG_9626.JPG
  • IMG_9628.JPG
  • IMG_9638.JPG
  • IMG_9633.JPG
  • IMG_9658.JPG

Klinik hakkında genel bilgiler:

Plastik cerrahi, yeniden şekillendirme ve rekonstrüktif cerrahidir. Yani doğuştan ya da sonradan oluşan her türlü bedensel bozukluğun düzeltilmesidir.

Tedavi ve teşhisini yaptığımız hastalıklar:

Yüz şekil bozuklukları - asimetri, konjenital neoplazmalar, nadir görülen yüz yarıkları Dudak
yarıkları
Kraniyofasiyal - maksillofasiyal anomaliler (örneğin çene deformiteleri, yüz ve kafa kemikleri, düzensizlikler, eksiklikler
Ortognatik cerrahi (çene anomalileri)
Eksiklik kulak konkaları, çıkıntılı kulaklar ve diğer şekil bozuklukları
Burun kusurları, tümörler, yırtıklar
Tükürük bezleri sorunları
Doğuştan tümörler, nevus (I), damarsal malformasyonlar, hemanjiyomlar

Yüzdeki kemik ve Kanser
yaralanmaları yumuşak doku Jinekomasti (Büyük erkek memeleri) Genital organların doğumsal anomalileri (epispadias, hipospadias, vajinal agenezi vb.) Genital organların rekonstrüksiyonu, kopan organların replantasyonu Göğüs ve karın duvarı defektleri El ve ayaklardaki kusur ve şekil bozuklukları








Periferik sinirlerle ilgili problemler (yaralanmalar, nöropatiler, kusurlar)
Deri ve yumuşak doku tümörleri
Akut yanıklar ve yanık sonrası şekil bozuklukları, kasılmalar, kırışmalar, elektriksel ve kimyasal maddelerin yumuşak dokularda neden olduğu hasarlar.
Çeşitli enfeksiyonlarla seyreden deri ve deri altı yaralar, radyoaktif maddelerin neden olduğu yaralar ve diğer etkiler
Kronik yaralar (yatak yaraları, toplardamar yaraları, diyabetik ayak yaraları gibi)

Klinikte tedavi edilen hastalıklar:

Plastik ve rekonstrüktif cerrahi.

Kraniyofasiyal Cerrahi: Baş ve yüzdeki doğuştan herhangi bir şekil bozukluğunun düzeltilmesidir.

Ağız ve çene cerrahisi: Yüzün tüm yumuşak doku ve dokularının, şekil ve fonksiyon bozukluklarının (doğuştan veya sonradan kazanılmış) düzeltilmesidir.Dudak damak yarığı gibi diğer doğumsal anomaliler bu gruba girer. Kulak kepçesinin kısmen veya tamamen yokluğu durumunda hastanın kaburgalarından yeniden oluşturulur. 

Mikrocerrahi operasyonlar: Cerrahi mikroskop altında çok ince damar ve sinirlerin dikilmesi esasına dayanan yöntemlerdir.

Açık yaraların doku aşılama ile kapatılması, yüz felci tedavisi, kırık uzuvların replantasyonu bu cerrahi gruba örnektir.

Onkolojik Rekonstrüktif Cerrahi: Vücudun herhangi bir yerinden tümörün çıkarılması sonucu ortaya çıkan fonksiyonel ve şekil bozukluğunu düzeltme ameliyatlarıdır.

Meme rekonstrüksiyonu, çene kemiği rekonstrüksiyonu buna bir örnektir ve sıklıkla mikrocerrahi teknikleri kullanılarak gerçekleştirilir.

El cerrahisi: Ellerin her türlü doğumsal ve sonradan oluşan şekil bozukluklarının ve bunların fonksiyon, ön kol ve el, sinir, kas, tendon ve kemik yapılarının düzeltilmesidir.

Yaralar: Her türlü basit ve karmaşık yaralar çeşitli tıbbi ve cerrahi yöntemlerle kapatılabilir. Kronik yaralar, iyileşmeyen damarsal nedenlere bağlı yaralar, yatak yaraları ve diyabetik yaralar.

Kozmetik Cerrahi

Rinoplasti: Burun estetiği ameliyatları aynı anda şekil bozukluklarını da giderebilir.Ameliyat genellikle iki ila üç saat sürer. Morarma ve şişlik olabilir, ancak her zaman değil. Burun tamponları nefes almanızı sağlayan özel tamponlardır ve operasyondan 48 saat sonra çıkarılır. Bir tampon hafif ağrıya neden olabilir. Ameliyattan sonra hasta bir hafta alçılı, bir hafta da bandajlı kalır. Hasta iki hafta sonra günlük hayatına dönebilir.

Yüz germe ve gençleştirme: Sarkmış ve gerilmiş cildi sıkılaştırarak, yüze gençliği geri kazandırarak yapılır. Boyun ve alın bölgesindeki kırışıklıklar da bu operasyon sırasında kaldırılabilir. Rehabilitasyon süresi yaklaşık 2 haftadır. Kesiler göze çarpmayan yerlerden yapıldığı için operasyon sonrası iz kalmaz.

Blefaroplasti ve göz altı torbalarının alınması: Üst ve alt göz kapaklarındaki fazla deri ve yağların alınmasının yanı sıra göz altındaki torbaların da alınarak yüze yorgun bir görünüm kazandırılması. İz bir süre sonra görünmez hale gelir. Operasyon lokal anestezi altında yapılabilir. Botoks ve dolgu maddeleri (hyaluronik asit vb.): İnce kırışıklıklar için kullanılan bu yöntemlerdir. 6-8 ay boyunca ilgili kas grubunun gevşemesi prensibi ile uygulanan botoks yöntemi, yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Etkisi uzun sürelidir, ancak işlem tekrarlanmalıdır.

Restylane sentetik bir dolgu maddesidir - hyaluronik asit, kırışıklık ve çöküntü olan bölgeye enjekte edilerek dolgu sağlanır. Etkisi uzun sürelidir, ancak tekrarlanması gerekir.

Kulak şekil bozukluklarının düzeltilmesi: Genellikle çıkıntılı kulaklarla yapılır. Kulakların gelişimi 5-6 yaşlarında tamamlandığı için okul çağından önce operasyon önerilir. Lokal anestezi altında yapılan iki saatlik bir işlemdir. Ameliyattan sonra hasta 1-2 gün kapalı pansumanla yürür. Sonuç, şişlikten hemen sonra fark edilir.

Spesifik ameliyatlar:

Replantasyonlar, mikrocerrahi gerektiren yırtılmış uzuvlar için serbest doku greftleridir.

Rinoplasti

Doğuştan damak yarığı

Meme estetiği cerrahisi

Göz kapakları ve tüm yüz plastik cerrahi prosedürleri

Doktor randevusu nasıl alınır?

  • MHRS hizmetini kullanabilirsiniz
  • Tek merkezden telefonla - 182
  • poliklinikte infomat

 

 
Adres: Üniversiteler Mahallesi, 1604. Cadde No:9 Bilkent, Çankaya, Ankara

Posta Kodu: 06800

Telefon: 0312 552 60 00

Dahili: 121112

Новости клиники

10.03.2023