Korona virüsle mücadele eden Yoğun Bakım Hemşiremiz, 2 aydır çocuklarını göremiyor
12 Ekim 2021

Yeni tip korona virüs (Covid-19) yoğun bakımında çalışan Özlem hemşire, eve gidemediği için çocuklarını göremiyor.

Özlem hemşirenin hayali ise çocuklarıyla görüşerek onlara sarılabilmek.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının büyük bir kısmını da hemşireler oluşturuyor. Covid-19 ile mücadele fedakarca çalışan hemşirelerden biri de Ankara Şehir Hastanemizde görev yapan Özlem Nihal Tokat. Ailesini riske atmamak için yaklaşık 2 aydır eve gidemediğini söyleyen Özlem hemşirenin yokluğunda çocuklarımıza eşim bakıyor. Özlem hemşire ise 2 aydır göremediğim 1 buçuk ve 4 buçuk yaşındaki iki çocuğuyla telefondan görüntülü konuşarak hasret gidermeye çalışıyorum dedi.

Ankara Şehir Hastanemizde görevli Hemşiremiz Özlem Nihal Tokat, en başlarda süreçten korksa da zamanla korkularının geçtiğine ve işine odaklandığına işaret etti.

Pandemi döneminde hemşireler olarak diğer arkadaşlarımız gibi çok yoğun çalıştıklarını belirten Özlem Hemşiremiz, “Evimize, ailemize gidememek ve onlardan ayrı kalmak daha da yoğun hissettiriyor. Bu dönemde bize sağlanan konaklama imkanı dolayısıyla işten çıktıktan sonra özel bir otelde konaklamamızı yapıyoruz ancak sanki hiç mesaiden ayrılmamış sürekli hastanedeymişiz gibi hissediyoruz. Açıkçası ben bu süreci kendi adıma çok yoğun yaşıyorum” dedi.

2 aydır ailesini göremediğini aktaran Özlem Hemşiremiz, “Daha doğrusu uzaktan görebiliyorum ya da telefonla görüntülü konuşuyoruz. Eşim ve iki çocuğum birisi 1 buçuk birisi 4 buçuk yaşında. Bakıma da ihtiyaçları olan. Çocuklarımdan ayrıyım. Temel bakımlarını eşim üstleniyor. Tek hissettiğim şey onlar adına kaygılanıyorum. Onları görmemem gerekiyor. Onların sağlıklı olduklarını bildiğim için oradan güç alıyorum. Tabi ki onlara sarılamamak ve dokunamamak beni derinden etkiliyor ama bu süreci güçlü şekilde atlatacağımıza inanıyoruz. Ben güçlü durmaya çalışıyorum ve onlara da güç vermeye çalışıyorum” diye konuştu.

Pandemi sürecinden önce ameliyat hemşireliği yaptığını söyleyen Özlem Hemşiremiz, bu süreçte hemşire olduğunu hissettiğini belirterek, “Hastaya dokunmak, onların hayatına dokunmak, onlarla konuşmak kendime hemşire olduğumu hissettirdi. Mesleğimde manevi olarak bir hazza ulaştım” dedi.

Yakınındaki arkadaşlarının ailesinden birinde korona virüse rastlandığını duyduğunda çok etkilendiğini söyleyen Özlem Hemşiremiz, kendi ailesi adına kaygılandığını aktardı.

Süreçte birlikteliğin önemine dikkat çeken Özlem Hemşiremiz, “Bu süreci hep birlikte milletçe aşacağımıza inanıyorum. Milletimizin yardımlarıyla evimize hızlı bir şekilde dönebilmek, tek temennim bu. Engeller olmadan çocuklarımla beraber görüşmeyi, onlara sarılmanın, onlarla vakit geçirmenin hayalini kuruyorum” ifadelerini kullandı. Gözyaşlarını tutamayan hemşiremiz, duygu dolu anlar yaşadı.

• 20200513_112633.jpg
  • 20200513_112756.jpg