Cerrahi Onkoloji Kliniği Haberleri

Erken teşhis hayatını kurtardı

'EVDE SAĞLIK HİZMETİ' UYGULAMASI İLE ERKEN TEŞHİS, HAYATINI KURTARDI

Bir çocuk babası emekli D. Belli (69), geçen yıl Sağlık Bakanlığımızın 'evde sağlık hizmetleri' uygulaması kapsamında evine gelen aile hekimliği görevlilerine kan ve gaita testi verdi. Sonuçları normal çıkmayan Belli, hastaneye yönlendirildi. Belli'nin yapılan tetkiklerinde kalın bağırsağında 4 santimetre büyüklüğünde tümör tespit edildi. Belli, buradan Ankara Şehir Hastanemize sevk edildi. Belli'nin bağırsağındaki tümör, Ankara Şehir Hastanemizin Cerrahi Onkoloji Kliniğinde gerçekleştirilen kapalı ameliyat yöntemiyle alındı.

Evde sağlık hizmetleri kapsamında yapılan testler sonucunda hastalığı ilerlemeden tespit edilip tedavisi yapılan Belli, önümüzdeki günlerde taburcu edilecek.

TÜMÖR SON DERECE KOMPLİKE BİR NOKTADAYDI

Ankara Şehir Hastanemizin Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, yaklaşık 2 saat süren ameliyatla tümörün çıkarıldığını söyleyerek, "Tümörlü organı radikal bir ameliyat sonucu çıkardık. Çünkü tümör son derece komplike bir noktadaydı. Bu tür radikal ameliyatlar son derece karmaşık ameliyatlardır. Bu konuda kliniğimiz dünya standartlarında bir istatistiğe sahip. Şimdi hastamızı takip ediyoruz. Herhangi bir sıkıntı da olmazsa önümüzdeki günlerde hastamızı evine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

26 Mart 2020