Ankara Şehir Hastanemizin Atık yönetimi mevzuatları ve hastanemiz talimatlarına azami hassasiyet gösteren klinik çalışanlarımız idarecilerimiz tarafından ziyaret edilerek teşekkür edilmiştir.
22 Kasım 2021

Hastanemizde, verilen tüm hizmetlerin ardından oluşan, başta tıbbi atıklar olmak üzere tüm atıklar, mevzuatlara uygun şekilde ve doğru ayrıştırılmakta ve bu konuya tüm çalışanlarımız hassasiyetle önem vermektedir. Hastanemizde atıkların ayrıştırılması sırasında özellikle delici kesici alet yaralanmalarının önlenmesi hususuna da dikkat gösterilmektedir.

Ayrıca, Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde doğal kaynakların korunarak, geri dönüştürülebilir atıkların hammadde olarak yeniden kullanıma dahil edilebilmesine imkan tanıyacak şekilde hizmetlerin düzenlenmesi, Ankara Şehir Hastanemizin atık yönetimi prensipleri arasında yer almaktadır. Atık yönetimine dair tüm çalışmalar bu hassasiyetler ve prensiplere göre başarıyla yürütülmektedir.

Bu bağlamda; Koordinatör Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Çevre ve Atık Yönetimi Birimimiz ile Hastane Atık Sorumluları tarafından hastanemizde rutin atık ayrıştırma kontrolleri yapılmaktadır.