Ankara Şehir Hastanesi Ailesi olarak birlik ve dayanışma duyguları ile hazırladığımız ve Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane öğrencilerinin mirası olan ülkemizin Tıp Bayramı’nı hastanemizde geniş katılım ile gerçekleştirdik. Program, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Şehitlerimiz, 18 Mart’ta minnetle anacağımız Çanakkale Şehitlerimiz ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel’in konuşması ile başladı.
Birlik ve dayanışma içinde, her gün başarılarına yenisini ekleyen Ankara Şehir Hastanesi Ailesinin bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Surel, Tıp Bayramı’nın tarihsel sürecinden bahsederek tıbbiyelilerin milli mücadeledeki önemine vurgu yaptı. Bugün de aynı şevkle ve manevi güçle mesleklerini icra ettiklerini ifade eden Surel, tüm katılımcıların Tıp Bayramı’nı kutladı.
Ardından Türk Tarih Kurumu Üyesi ve İbn Sînâ’nın El-Kanun Fi’t-Tıbb eserini ilk Türkçe’ye çeviren Prof. Dr. Esin Kâhya “Tıp Tarihinde İbn Sînâ’nın Hekimlik Felsefesi ve Günümüzdeki İzleri” konulu bir konferans verdi. Konferans sırasında İbn Sînâ’nın kişiliği, hekimliği, sosyal ve sanatsal yönü ile ilgili bilgiler aktaran Kâhya, İbn Sînâ’nın kitaplarının içeriği hakkında açıklamalar yaptı. Ayrıca İbn Sînâ’nın şairliği ve müzisyen tarafına değinerek tüm hekimlerin birer sanatçı ve filozof olduğunu ifade etti. Konuşmasını tüm hekimlerin Tıp Bayramını kutlayarak ve “İyi ki varsınız, şifa veren elleriniz dert görmesin!” diyerek noktaladı.
Programın son bölümünde hastanemiz çalışanlarından oluşan Ankara Şehir Hastanesi Türk Sanat Müziği Topluluğunun Tıp Bayramı Konseri gerçekleştirildi. TRT Spikeri Tansu Polatkan’ın sunduğu konseri, TRT Ankara Radyosu TSM Ses Sanatçısı Nazlı Kanaat yönetirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı saz sanatçıları koroya eşlik etti.
Ankara Şehir Hastanemizin kuruluşunun 3. Yılının da kutlandığı 14 Mart Tıp Bayramı, ikram sunumu ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.