Hastanemizde Gerçekleştirilen 10 Saatlik Ameliyatla Organ Naklinden Kurtuldu
25 Mart 2020


Denizli'de yaşayan doğuştan kalp hastası 21 yaşındaki Ceren Beler'in tedavisi için sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısı Cumhurbaşkanlığından karşılık buldu.

 

Cumhurbaşkanlığımızın girişimleriyle Ankara Şehir Hastanemize yönlendirilen Ceren Beler, burada doktorlar tarafından detaylı kontrolden geçirildi.

Ankara Şehir Hastanemizin Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinden Doç. Dr. İrfan Taşoğlu başkanlığında oluşturulan komisyon, Ceren Beler'in daha önce geçirdiği operasyonları ve sağlık raporlarını inceledi.

Yapılan değerlendirmenin ardından Ceren Beler ve ailesine, yeni bir ameliyat yapılması gerektiği ancak bunun oldukça riskli olduğu anlatıldı. Hayallerine ulaşmak için tüm olumsuzlukları göze alan Ceren Beler, dünyada da eşine az rastlanan bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

"YAĞMURLU HAVADA YÜRÜMEYİ ÖZLEDİM"

Ceren Beler, yaptığı açıklamada, "Bu saate kadar hiçbir doktor riskli olduğu için ameliyatı yapmaya yanaşmadı. Bu süreçte hep hastalığı atlatacağıma inandım. Ameliyat benim için zor bir karar oldu. Değdi mi? Değdi. Mutluyum ağrılarım var ama hepsi geçecek." dedi.

Beler, rahatsızlığı nedeniyle geceleri uyumakta zorlandığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Ellerim morarıyordu, ameliyattan sonra geçti. Merdiven hiç çıkamıyordum, yokuş çıkarsam kötüleşiyordum. Sınavlarıma çalışamıyordum. Sağlık Meslek Lisesini kazanmıştım. Eğitimime ara verdim. Hayalim hala hemşire olmak. Yağmurlu havalarda yürüyüş yapmayı çok seviyordum, özellikle sabah saatlerinde, onu çok özledim. Ben konuşurken bile dudaklarım, tırnaklarım morarıyordu. Şu iki haftadır yüzümün rengi açıldı. Çağrıma kulak veren herkese çok teşekkür ediyorum." 

"5 DAMARI KALBE YAPAY DAMARLA BAĞLADIK"

Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Uzmanı Doç. Dr. İrfan Taşoğlu da Ceren Beler'in kalbinden akciğerine giden damarlarının normalde kalpten çıkması gerekirken 5 ayrı parça halinde farklı yerlerden çıktığını anlattı.

"Kalpten kirli kanı akciğerlere taşıyan damarın hastada olmaması temel problemimizdi" bilgisini veren Doç. Dr. İrfan Taşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu hastalara kalp ve akciğer nakli seçeneği sunulabiliyor. Teknolojinin gelişmesi, tıbbın ilerlemesiyle bu ameliyatları yapmaya başladık. Akciğere giden farklı 5 tane damarın hepsini ortak bir damarda birleştirdikten sonra bu damarları yapay damar ile kalbe bağladık. Bu hastalığa sahip hastaların büyük bir çoğunluğu erken yaşta akciğer hastalıkların dolayı kaybedilebiliyor. Ya da bu yaşa ulaşanlarda akciğer tansiyonu gelişmiştir diye ameliyat edilemez kararı alınıp kalp-akciğer nakli olması öneriliyordu. Bu yaşına kadar bu hastalığı ile hayatta kalması bu hastalığı nadir kılan bir özellik."
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg